Навигация
Кошница

Флуиал хидратиращ спрей гел за нос 20 мл

Флуиал спрей гел е специализирано медицинско изделие с N-ацетилцистеин и колоидно сребро, което подпомага хидратацията на носната лигавица, втечняването на гъстия секрет и последващото му отстраняване.

Продуктът е предназначен за употреба при всички заболявания на носоглътката, характеризиращи се със задържане на секрети и промяна на мукоцилиарния клирънс.

Флуиал спомага свободното дишане и предотвратява развитието на инфекции в горните дихателни пътища, възпрепятствайки закрепването на болестотворни микроорганизми.

 

Характеристики:

 • Подходящ във всички случаи на течащ и запушен нос.
 • Формулиран с N-ацетилцистеин и колоидно сребро.
 • Втечнява носния секрет и улеснява неговото изчистване.
 • Хидратира носната лигавица и намалява сухотата и дразненето.
 • Облекчава дишането.
 • С антибактериално и антивирусно действие за защита и борба с инфекциите.
 • Подходящ за деца от 3-годишна възраст.
 • Със свеж аромат на мента.
 • Произведен в Италия.

 

Състав:

Вода, натриев хлорид, N-ацетил-цистеин, ксилитол, колидно сребро, сорбитол, натриев бензоат, калиев сорбат, лимонена киселина, натриев фосфат, натриев хидроксид, aкациева гума, ксантанова гума, аромат на мента.

 

Препоръчителна дозировка:

Прилагайте по 2-3 впръсквания във всяка ноздра, 3-4 пъти дневно или по-често при необходимост.

 

Начин на употреба:

 1. Отстранете защитната капачка от дозатора.
 2. Дръжте флакона и главата вертикално, внимателно позиционирайте накрайника при отвора на ноздрата.
 3. Натиснете с два пръста върху основата на диспенсъра.
 4. Повторите действието и с другата ноздрa.
 5. Почистете диспенсъра.
 6. Поставете обратно предпазната капачка на диспенсъра.

 

Опаковка: 20 мл

 

В някои случаи небулизацията може да предизвика леко и преходно усещане за локално дразнене. Избягвайте да пръскате в очите. Използването на една и съща бутилка от няколко лица може да улесни предаването на инфекции. Не е предназначен за орална употреба. Не използвайте в случай на кървене от носа, кoeто e в ход или току-що е приключило. Не използвайте, ако лигавицата на носа е увредена. В случай на нежелани реакции, прекратете употребата на продукта и се свържете с Вашия лекар. За употребата на продукта по време на бременност, кърмене или при деца е препоръчително да се консултирате с лекар. Неспазването на предупрежденията и начините на употреба може да повлияе на ефективността на продукта или да доведе до задълбочаване на съществуващи проблеми, както и да предизвика появата на такива, които не са били налице преди това. Продуктът съдържа колоидно сребро, не го използвайте в случай на установена чувствителност към компонента.

 

Странични ефекти: При нормални и разумно предвидими условия на употреба понастоящем не са известни нежелани ефекти, свързани с употребата на продукта. Да не се използва при свръхчувствителност към компонентите. Продължителната употреба може да доведе до поява на състояния на сенсибилизация: когато това се случи, спрете лечението и се консултирайте с Вашия лекар, за да приложи подходяща терапия. Ако получите някакви нежелани ефекти, неописани в тази листовка, уведомете Вашия лекар или фармацевт.

 

Условия на съхранение: Съхранявайте продукта при температура между 5°С и 25°С, далеч от източници на светлина и топлина. Съхранявайте продукта в оригиналната опаковка. Не използвайте продукта след изтичане на срока на годност, или ако опаковката e нарушена. Срокът на годност се отнася за непокътнат и правилно съхраняван продукт. Продуктът може да се съхранява максимум 30 дни след първото отваряне.

                                   

Предупреждения: Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Не използвайте продукта при деца под тригодишна възраст.

 

Производител: Gruppo Farmaimpresa srl, Via Cipro, 1 - 25124 гр. Бреша, Италия.

Дистрибутор: "Натурфарма България" ЕООД, гр. София, ул. Янко Софийскu 21, тел. +35929633359.