Навигация
Кошница

Fleurance Nature Черна ряпа + Артишок Био 10 ампули

Fleurance Nature Черна ряпа + Артишок Био 10 ампули
Fleurance Nature Черна ряпа + Артишок Био 10 ампули
  22,03 лв.
  Купи

  Натурална подкрепа за черния дроб, метаболизма и детоксикация

  Radis noir-Artichaut Bio, на френската компания Fleurance Nature, е детокс хранителна добавка на базата на екстракти от листа от артишок и корени от черна ряпа, продукти на биологично земеделие.

  Вашият черен дроб е от съществено значение за поддържане на здравето на цялото ви тяло. Така че поддържането на този важен орган за детоксикация, може да допринесе много за поддържането на нормалното функциониране на черния дроб и храносмилателната система.

  Хранителната добавка Органична черна ряпа-артишок е предназначена да осигури детоксикация на тялото по естествен начин, да поддържа здравето на черния дроб и метаболизма на мазнините. Подобрява храносмилането и подпомага загуба на тегло.

  Всяка иновативна стъклена ампула осигурява фантастичните 1500 mg сок от черна ряпа, еквивалент на 3000 mg пресен корен от черна ряпа и 1000 mg екстракт от листа на артишок.

  Полезно действие на Radis noir-Artichaut Bio от Fleurance Nature

  • Подобрява чернодробната и жлъчната функция;

  • Подпомага детоксикацията;

  • Стимулира храносмилането и подобрява апетита;

  • Контролира нивата на кръвното налягане;

  • Превенция на запек;

  • Подпомага контрола на теглото;

  • Предотвратява появата и развитието на грип и простуда;

  • Подобрява здравето на костно-ставната система;

  • Поддържа здравословен баланс на липидите и глюкозата в кръвта.


  Действие на активните съставки в Органична черна ряпа-артишок

  Черна ряпа (Raphanus sativus)

  Черната ряпа се характеризира с високо съдържание на протеини, въглехидрати, фибри, витамин С, макро- (калий, калций, магнезий, натрий, фосфор) и микроелементи (желязо, йод, кобалт) и редица биологично активни вещества, които обуславят нейните терапевтични свойства.

  На черната ряпа се приписват: антиоксидантни, анти-стареещи, детоксикиращи, детоксикиращи, антиревматични, диуретични, газогонни, както и антимикробни и дезинфекциращи свойства. Последните свойства на ряпата се дължат на съдържащите се в нея фитонциди, т.е. растителни еквиваленти на антибиотици.

  Има стимулиращ ефект върху функционирането на храносмилателната система, като влиянието й върху моториката на храносмилателния тракт се обуславя от наличното в черната ряпа етерично синапено масло.

  Високото съдържание на калий в състава на ряпата, допринася за нормализиране на кръвното налягане и сърдечната честота.

  В допълнение, ряпата има укрепващ ефект върху корените на косата, поради което често можете да намерите екстракт от ряпа сред съставките на козметиката за тяхната грижа.

  Артишок (Cynara cardunculus)

  Артишокът е растение от семейство Asteraceae и вирее главно в Средиземноморския регион. Отличава с оригиналния си външен вид, уникален вкус и ценни здравословни свойства. Признат е за функционална храна поради високото си съдържание на активни съединения като полифеноли, включително хлорогенна киселина, кафеена киселина или ферулова киселина. Благодарение на това артишокът има хипохолестеролемични, антиоксидантни и хепатопротективни ефекти.

  Артишокът съдържа активно съединение цинарин, вещество с холеретични свойства, което означава, че стимулира синтеза на жлъчката и нейната секреция. Цинарин може да предпази чернодробните клетки от въздействието на много токсични съединения (като въглероден тетрахлорид), както и да стимулира регенеративните процеси на хепатоцитите.

  В допълнение, цинарин помага да се нормализира нивото на холестерола в кръвта, което се изразява в минимизиране на риска от липидни нарушения и сърдечни заболявания, развиващи се на тяхна основа. В допълнение, цинарин проявява диуретични свойства.

  Наличието на инулин в артишокът, подобрява полезната бактериална флора в червата, с което се подобрява храносмилането и се възпрепятства запека.

   

  Съставки:В 1 ампула:Дн. доза:

  Черна ряпа

  3000 mg3000 mg

  Артишок

  5000 mg5000 mg

  Цинарин

  15 mg

  15 mg  Вода, концентриран сок от ананас*, сок от черна ряпа (Raphanus raphanistrum subsp. sativus)*, екстракт от листа от артишок (Cynara cardunculus)*.

  *100 % Съставки от биологично земеделие.

  Подходящо за вегетарианци/вегани.  

  Приложение: Допринася за нормалното функциониране на черния дроб и жлъчката.

  Забележка: Не се препоръчва за бременни и кърмещи жени, както и за деца под 18 годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 ампула сутрин, разредена в чаша вода. Разбъркайте добре, преди употреба.

  Съхранение: На стайна температура, далеч от пряка слънчева светлина. На място, недостъпно за деца.

  Годност и партида: Маркирани опаковката.

  Производител: Fleurance Nature, Франция