Навигация
Кошница

Karl Minck Джиаогулан (Гиностема) 400 mg 60 капсули

Karl Minck Джиаогулан (Гиностема) 400 mg 60 капсули
Karl Minck Джиаогулан (Гиностема) 400 mg 60 капсули
  24,77 лв.
  Купи

  Петолистен Жен-шен

  Five leaves Ginseng

  Хранителна добавка, 60 веган капсули

   

  Подобрява тонуса на организма и стимулира имунната защита.

  Петолистен Жен-шен / Five leaves Ginseng на немската компания Karl Minck Naturheilmittel е хранителна добавка, която съдържа екстракт от петолистен жен-шен (Gynostemma pentaphyllum). Продуктът подпомага дейността на имунната система и допринася за поддържането на тонуса и жизнеността на целия организъм.

   

  Петлистният жен-шен е вид лоза, която се среща в Китай и други азиатски страни. Смята се, че има лечебни свойства и се използва в традиционната китайска медицина. Използва се за укрепването на имунната система, повишаването на издръжливостта и устойчивостта на организма към стрес, както и подобряването на паметта.

  Петлистният жен-шен съдържа над 80 различни вида сапонини в сравнение с 28, открити в обикновения женшен. Сапонините упражняват регулиращ ефект върху организма. Те привеждат в баланс широк спектър от биологични системи като централната нервна система, имунната система, репродуктивната система и ендокринната система. Това повишава естествената способност на тялото да реагира на широк спектър от стресови фактори.

  Здравословни ползи на петлистния жен-шен:

  Традиционната китайска медицина използва този вид женшен за лечение на стрес, безсъние, настинки и грип. Той подобрява концентрацията и паметта, както и физическата издръжливост. В западната медицина се използва като стимулант.

  • Понижава нивото на общия холестерол

  Петлистният жен-шен съдържа сапонини. Тези съединения могат да се свързват с жлъчните киселини и да помогнат за намаляването на количеството на общия холестерол. Те също могат да спомогнат за намаляването на риска от рак на дебелото черво.

  • Може да спомогне за подобряването на енергийния баланс

  Петлистният жен-шен има способност да се бори с умората и спомага за подобряването на концентрацията и издръжливостта. Той съдържа кофеин, но не се счита официално за стимулант - въпреки че увеличава енергията поради доставянето на антиоксиданти и други полезни за здравето съединения.

  • Има адаптогенен ефект

  Този вид женшен се счита за естествено подмладяваща билка, която действа като адаптоген. Растението помага на тялото да се справи със стреса и поддържа баланса в организма. Адаптогенните билки поддържат нормални нивата на хормоните на стреса, включително и на кортизола.

  • Поддържа нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система

  Петлистният жен-шен е от полза за здравето на сърцето, като помага за намаляване на симптомите на възпалението, подобрява кръвообращението и насърчава здравословните нива на холестерола в кръвта.

  • Може да намали честотата на респираторните заболявания

  Добавките, съдържащи вкстракт от петолистен жен-шен, спомагат за редуцирането на симптомите, характерни за респираторни инфекции. Билката намалява възпалението на дихателните пътища и има способността да понижава алергичните реакции. Освен това може да стимулира имунния отговор чрез активиране на Т- и В-клетките.

  • Има антидиабетни свойства

  Съединения, наречени гипенозиди, открити в този вид женшен имат антидиабетни ефекти - балансират нивата на кръвната захар и се борят с инсулиновата резистентност.

  Съставки:В 1 капс.:Дн. доза: (1 капс.)
  Петолистен Жен-шен400 mg            400 mg            


  Екстракт от Петолистен Жен-шен (Gynostemma pentaphyllum) 4:1, растителна капсула от хидроксипропил метилцелулоза

  Не съдържа: глутен, лактоза

  Приложение: Подпомага дейността на имунната система. Допринася за поддържане на тонуса и жизнеността.

  Забележка: Да не се използва при бременност и кърмене. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна дневна доза за прием от продукта: За възрастни над 18 годишна възраст: По 1 капсула дневно, с обилно количество вода.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Karl Minck Naturheilmittel, Германия