Навигация
Кошница

Double Wood Бета екдистерон 500 mg 120 капсули

Double Wood Бета екдистерон 500 mg 120 капсули
Безплатна
Доставка
Double Wood Бета екдистерон 500 mg 120 капсули
  131,72 лв.
  Купи

  Бета екдистеронът е природно органично съединение, съдържащо се в някои растения и животни, което пред последните години набира популярност като средство за поддържане на нивата на мъжките хормони и за подпомагане възстановяването след тренировки. Веществото е познато сравнително отскоро, но осъществените до момента научни изследвания сочат, че то притежава някои впечатляващи полезни свойства. 

  Описание и основни свойства на бета екдистерона

  20-хидроксиекдизонът, наричан още бета екдистерон и 20Е, е вид екдистероиден хормон, който поддържа линеенето и метаморфозата при членестоногите – паякообразни, ракообразни, многоножки и други. Съединението е и фитостероид, който редица растения като Cyanotis vagaAjuga turkestanica и Rhaponticum carthamoides произвеждат, за да противодействат на развитието и размножаването на вредни насекоми.

  При нисшите животни бета екдистеронът изпълняват важна роля в морфогенезата – процес, който участва в изграждането на тъкани и оформянето на организма. Оказва се, че хората също притежават рецептори за екдистероиди, които при задействане осигуряват множество полезни ефекти, включително нарастване на мускулите.

  Бета екдистеронът проявява анаболни свойства, без да въздейства съществено на хормоналната активност на тялото. Научни изследвания доказват, че фитостероидът не се свързва с андрогенен рецептор алфа (ARα), а с естрогенен рецептор бета (ERβ) и именно по този начин предизвиква мускулна хипертрофия или иначе казано – нарастване на мускулната маса. Макар да изглежда странно, че в бодибилдинга се залага на рецептор на „женския“ хормон естроген, в конкретния случай именно ERβ играе важна роля за растежа на скелетната мускулатура.


  Ползи от приемането на бета екдистерон


  Допринася за изграждането на мускулите
   - Установено е, че бета екдистеронът подпомага синтеза на протеини, което означава, че може да улесни натрупването на мускулна маса при редовни тренировки. Научни изследвания сочат, че той притежава висок „анаболен коефициент“, което означава, че може да подпомогне:

  • изграждането на мускулни клетки;
  • синтеза на протеини от аминокиселини;
  • производството на червени кръвни клетки;
  • растежа на костите.

  Бета екдистеронът подпомага синтеза на протеин за мускулите и като стимулира сигналния път PI3K Akt.

  Съдейства за повишаване на ефективността при физически дейности – Екдистероидите допадат на спортисти и бодибилдъри, защото освен че улесняват натрупването на мускулна маса, намаляват умората и подпомагат възстановяването. Смята се, че бета екдистеронът има принос за постиженията на руските олимпийци през последните години, което повдигна и въпроса за включването му в списъка със забранени за употреба от спортистите вещества.

  Може да подобри на инсулиновата чувствителност – Установено е, че бета екдистеронът може да подпомогне метаболитното здраве, противодействайки на инсулиновата резистентност, на хипергликемията (високи нива на кръвната захар, свързани с диабет тип 2) и на затлъстяването.

  Подпомага имунната функция – Оказва се, че бета екдистеронът притежава адаптогенни свойства, които помагат на тялото да се справя със стерес и патогени. Фитостероидът поддържа хомеостазата и имунната функция като:

  • повишава броя на червените кръвни клетки;
  • подобрява качеството на съня;
  • повишава толерантността към топлинен стрес;
  • подпомага сърдечната дейност и кръвообращението;
  • стимулира костния растеж;
  • противодейства на свободните радикали и на възпалителните процеси.

  Изследванията на полезните свойства на веществото продължават но вече има сведения, че то може да подпомогне терапията при остеопороза, да подпомогне бъбречната функция, да съдейства за подобряване на работата на сърцето и на белия дроб. 

  Съставки:

  В 2 капс.:

  Дн. доза:

  Бета екдистерон

  500 mg

  500 mg

   

  Желатинова капсула, оризово брашно.

  Не съдържа: глутен, ГМО.

  Хранителна добавка, 120 капсули.

  Приложение: допринася за нормалното състояние на мускулите.

  Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18-годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: по 2 капсули дневно.

  Съхранение: на хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: маркирани на опаковката.

  Производител: Double Wood® Supplements, USA