Навигация
Кошница

Dense Говежда костна матрица 1000 mg 180 капсули

Dense Говежда костна матрица 1000 mg 180 капсули
Безплатна
Доставка
Dense Говежда костна матрица 1000 mg 180 капсули
  75,84 лв.
  Купи

  Желатиновите капсули Bone Matrix с качествена костна матрица осигуряват калций и фосфор в естествени съотношения (2:1), микроелементи, колаген тип I и други пептиди

  Този 100% животински продукт е добит от пасищно отглеждани говеда и не съдържа хормони, антибиотици и пестициди.

  Какво представлява костната матрица

  Костната матрица съставлява приблизително половината от сухото тегло на костта и се състои от неорганична материя (50%), органична материя (25%) и вода (25%). Сред неорганичните вещества преобладават съединенията на два химични елемента - калций и фосфор. Основният неорганичен компонент на костната матрица е хидроксиапатит Ca. Неговите удължени кристали са прикрепени към колагеновите молекули с помощта на протеина остеонектин. Органичният компонент на костната матрица се формира от колаген тип I и V (до 90% от всички органични костни вещества), неколагенови протеини (остеонектин, остеокалцин, остеопонтин, протеогликани и др.) и гликозаминогликани. В допълнение, костната матрица съдържа цитрати и карбонати в значителни концентрации. Водните йони и молекули образуват хидратирана обвивка около всеки кристал на хидроксиапатит. Това улеснява обмена на калциеви йони между кристалите и течностите във вътрешната среда на тялото. В костите са открити до 30 химични елемента, включително мед, флуор, магнезий, калий, натрий, манган, цинк, барий, стронций и др. Всички те играят важна роля в живота на тялото.

  Какви са ползите за човека от приема на говежда костна матрица

  Калцият е част от скелета, зъбите, ноктите и косата. Той е основен компонент на минералния комплекс хидроксиапатит, който дава структурата и състава на костите. Калцият играе роля в много физиологични дейности, включително в съсирването на кръвта, мускулната контракция, регулирането на ензимната активност и клетъчната мембранна функция.

  Фосфорът е концентриран главно в костите и зъбите и е един от ключовите им компоненти. Този микроелемент участва в деленето и синтеза на клетките, в предаването на нервните импулси и в енергийния метаболизъм. Приемът на препарати с фосфор активира ензимните реакции и нормализира киселинно-алкалния баланс.

  Колагенът тип I е решаващ компонент на костите, кожата, сухожилията и връзките. Изглажда фините линии, подобрява еластичността на кожата, поддържа костната плътност, укрепва слабите и повредени нокти, уплътнява фината коса, забавя косопада, подобрява кръвообращението, насърчава производството на глицин за изграждане на мускули, помага за изгарянето на мазнини.

  Комбинацията от пептиди, ензими и кофактори спомага за усвояването на хранителни вещества, за здравия костен метаболизъм и здравословното стареене.

  Съставки:

  В 3 капс./дн.доза:

  %NRV*

  Говежда костна матрица от хранени с трева животни, осигуряаща

  3000 mg

  **

  Калций

  700 mg

  88%

  Фосфор

  300 mg

  43%

  Колаген

  600 mg

  **

  IGF1

  0.85 µg

  **

  IGF2

  0.5 µg

  **

  TGFβ

  0.82 µg

  **

  Желатинова капсула (говежди желатин), калциев хидроксиапатит (от хранени с трева животни).

  *хранителни референтни стойности; ** няма определена хранителна референтна стойност;

  Хранителна добавка, 180 капсули.

  Приложение: Допринася за нормалното състояние на костите и зъбите.

  Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 3 капсули дневно.

  Съхранение:На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Dense, Швеция