Навигация
Кошница

BIOVEA Tyrosine 500 mg 100 капсули 100 Дози

BIOVEA Tyrosine 500 mg 100 капсули 100 Дози
BIOVEA Tyrosine 500 mg 100 капсули 100 Дози
  32,49 лв.
  Купи
  L-TYROSINE 500mg 100 Capsules - намалява умората

  Стимулира отделянето на хормона на растежа, който увеличава мускулната маса и намалява телесните мазнини. Помага при състояния на депресия и безпокойство. Произвежда норепинефрин, който потиска апетита. Играе важна роля в работата на надбъбречната, хипофизната и щитовидната жлеза. Увеличава червените и белите кръвни клетки. Подобрява настроениетои бодростта. Намалява умората.

  Съставки: L-Tyrosine 500mg
  Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приемат 1-3 капсули дневно, препоръчително на празен стомах или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 100 капсули в контейнер

  Какво е L-тирозин и какъв е произходът му?

  L-тирозин е неесенциална органична аминокиселина, която е градивен елемент на белтъка. L-тирозинът е органична аминокиселина заради присъствието на въглероден атом в строежа й. Той е прекурсор на невротрансмитера допамин, както и на надбъбречните хормони нороепинефрин и епинефрин. Организмът може да произвежда L-тирозин от аминокиселината фенилаланин. Храните, богати на L-тирозин, са животинското месо, житните и овесените продукти и морската храна.

  Как действа и какви са научните доказателства за това?

  L-тирозинът помага на спортистите да избегнат пренатоварването по време на тренировки заради способността си да компенсира умората. Допълнителният прием на L-тирозин, който е прекурсор на допамина, увеличава умствената активност, цялостна кондиция и противодейства на физическата и умствената умора.

  Кой се нуждае от L-тирозин и какви са симптомите на недостиг?

  Всеки се нуждае от L-тирозин, най-вече спортистите, хората с наднормено тегло и възрастните. Спортистите, които тренират усилено, могат да се възползват L-тирозина като хранителна добавка, тъй като той компенсира умората и натоварването при интензивни тренировки. Освен това L-тирозинът защитава кожата. Меланинът – вещество, което предпазва кожата, когато епидермисът е изложен на ултравиолетова светлина произхожда от L-тирозина. При недостиг на меланин в организма (заради липса на L-тирозин) кожата е изложена на риск. Меланинът, който се произвежда от L-тирозина реагира химически със слънчевата светлина и образува щит, който предпазва дълбоките слоеве на кожната тъкан.
  Допълнителният прием на L-тирозин може да бъде ползотворен и за хората, страдащи от депресия, тъй като при тях често се наблюдават ниски нива на тази аминокиселина в кръвта.
  Хората с наднормено тегло също могат да се възползват от L-тирозин. Той влияе благоприятно върху производството на тироксин – хормонът на щитовидната железа, увеличаващ цялостната обмяна на веществата. Поради тази причина L-тирозинът може да спомогне за намаляване на теглото.