Навигация
Кошница

Фенивир крем за херпеси 2 г

Fenivir / Фенивир крем за херпеси се използва за лечение на херпес на устните и зоната около устата (herpes labialis). Херпесът се предизвиква от вирусна инфекция. Вирусът може да остане неактивен продължителен период, но когато се стимулира, той се размножава и се развива херпес. Това може да се случи например, когато отслабнат съпротивителните ви сили при настинка и грип или когато се излагате на силна слънчева светлина. Вирусът причинява болезнен обрив на устните.

Съдържа пенцикловир, който е противовирусно лекарствено вещество, спиращо размножаването на вируса. Прилагайки го, вие ще излекувате по-бързо херпеса и ще намалите продължителността на болката. Ще съкратите и времето, през което херпесът е източник на зараза, въпреки че употребата на Фенивир не предотвратява възможността да предадете херпеса на друг човек.

Ако след 4 дни не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите. лекарска помощ.

 

Състав (в 1 грам):

Пенцикловир 10 мг

Помощни вещества: бял мек парафин, течен парафин, цетостеарилов алкохол, пропиленгликол, цетомакрогол 1000, пречистена вода.

 

Начин на употреба:

Изстискайте малко количество Fenivir / Фенивир крем върху пръста си и го нанесете върху засегнатия участък. Повтаряйте тази процедура на всеки 2 часа през деня (около 8 пъти дневно) в продължение на 4 последователни дни.

Консултирайте се с Вашия лекар, ако симптомите ви продължават или не се подобряват след 4-дневния курс на лечение.

 

Опаковка: 2 г

листовка

кратка характеристика на продукта