Навигация
Кошница

FEMOVITA / ФЕМОВИТА при пременопауза и менопауза

Фемовита е решение, което все повече активни жени в пременопауза и менопауза избират като натурална алтернатива на хормонозаместителната терапия. Той е естествен продукт с уникална комбинация от 5 източника на фитоестрогени и още 10 активни съставки – растителни екстракти и витамини, които заедно съдействат за бързо и максимално повлияване на всички симптоми при пременопауза и менопауза, в това число:

 • Безсъние
 • Горещи вълни
 • Вагинална сухота
 • Промени в настроението
 • Напълняване
 • Загуба на либидо

Една опаковка Фемовита е достатъчна за едномесечен прием, като повлияването на симптомите започва до десетия ден. Продуктът може да се приема постоянно, като не оказва негативно влияние върху теглото. Ежедневният прием допринася за:

 • Облекчаване на напрежението, горещите вълни, изпотяването, световъртежа и лесната уморяемост;
 • Подобряване на настроението, съня и самочувствието;
 • Редуциране на риска от сърдечно-съдови усложнения и остеопороза.

 

Характеристики:

 • 5 натурални източника на фитоестрогени
 • 15 активни съставки
 • природен продукт
 • по 1 капсула на ден
 • разработен и произведен в Германия

 

Менопаузата и ти…

Всяка жена индивидуално преминава през периода на пременопауза и менопауза. Обичайно менопаузата настъпва между 40 и 58-годишна възраст, като средната възраст е 51 години. В последно време обаче се наблюдава зачестяване на т.нар. преждевременна менопауза, настъпваща преди навършването на 40 години. Причините за това са комплексни и включват повишаващия се брой хистеректомии, асистирани репродукции и др.

Хормоналните изменения, свързани с менопаузата, са причина не само за редица неприятни симптоми, но и за повишаване на риска от някои състояния, в т.ч. сърдечно-съдови заболявания, напълняване, остеопороза и преканцерози (предракови състояния). Този риск се покачва, дори когато менопаузата протича много леко или безсимптомно.

На фигурата е демонстриран основният спектър от симптоми, които е възможно да се проявят, ако не бъдат взети своевременни мерки.

Доскоро за овладяването на симптомите на менопауза се препоръчваше хормонозаместителна терапия (ХЗТ). През последните години нейното системно приложение при жени в менопауза драстично намаля на база установените клинични данни за повишаване на риска от неоплазии (най-често на гърдата и яйчниците), както и завишаване на риска от развитие на тромбози и сърдечно-съдови инциденти. Всяка жена трябва сама да вземе решение спрямо съотношението полза-риск за нейното здраве дали да пристъпи към прием на медикаменти от тази група или да избере алтернативни и не по-малко ефективни продукти с липса на страничните ефекти на ХЗТ и подходящи за дълготрайна употреба.

Фемовита съдържа 5 растителни екстракта (от соя, рейши, кудзу, ангелика и хмел), богати на фитоестрогени. Установено е, че приемът на фитоестрогенни препарати в контекста на един здравословен начин на живот допринася за:

 • Значително преодоляване на дискомфорта и неприятните усещания, свързани с пременопаузата и менопаузата.
 • Понижаване на риска от влошено здраве, свързан с пременопаузата и менопаузата – понижаване на риска от сърдечно-съдови (Lissin & Cooke, 2000), невродегенеративни (Shi & Yew, 2006), метаболитни (Behloul & Wu, 2013) и ракови заболявания (Cassidy, 2003; Branca & Lorenzetti, 2005; McKay & Blumberg, 2007; Rietjensetal, 2013).
 • Забавяне на процесите на стареене – съхраняване на когнитивните функции (Bedell et al., 2012) и младостта на кожата (Thornton, 2013).

Направените до момента проучвания демонстрират, че фитоестрогените повлияват благоприятно широк спектър от физиологични и патологични процеси, свързани с репродукцията, състоянието на кожата, сърдечно-съдовата, нервната и костната системи, метаболизма и раковите заболявания.

Това се дължи на способността им да оказват редица ефекти в тялото – те не са просто растителни аналози на естрогена, но също така могат да стимулират секрецията на серотонин, да свързват свободни радикали, да предизвикват благоприятни промени във функцията на ДНК, да регулират жизнения цикъл на клетката и да потискат възпалението (Sirotkin & Harrath, 2014). По този начин фитоестрогените могат да изиграят важна роля в поддържането на нормалните физиологични процеси и да противодействат на множество възрастово-обусловени проблеми.  


„Фемовита е нехормонален продукт, който не води до привикване и не оказва влияние върху теглото. 15-те активни съставки съдействат за облекчаване симптомите по време на пременопауза и менопауза. Фемовита е алтернатива на естроген заместващото лечение.”

– Д-р Херман Егбрингхоф (PG Naturpharma - Germany)

 

Състав (в 1 капсула):

Екстракт от соя (40% изофлавони) 80 мг
Микрокапсулирано растително масло от пореч (източник на гамалиноленова киселина)70 мг
Екстракт от корен от ангелика (Angelica sinensis)20 мг
Екстракт от рейши гъби (Ganoderma lucidum)15 мг
Екстракт от корен на кудзу (Pueraria lobata)30 мг
Екстракт от хмел20 мг
Екстракт от кората на памуково дърво (Populus friemontii)35 мг
Бамбукови фибри 45 мг
Прах от черупка на стриди (38 мг калций) 100 мг
Витамин D    0,002 мг
Биотин0,02 мг
Фолиева киселина0,15 мг
Витамин С35 мг
Алфа-токоферол ацетат (витамин Е)35,67 мг
Пантотенова киселина (Витамин В5)2 мг

 

Помощни вещества: магнезиев стеарат (емулгатор)

 

Препоръчителна дозировка: 

Приемайте по 1 капсула Фемовита дневно. За оптимален ефект се препоръчва продуктът да се приема минимум 3-6 месеца. Може да се приема дългосрочно без прекъсване.

 

Опаковка: 30 капсули, достатъчни за 30-дневен прием

 

Излъчвайте самочувствие, увереност и красота с грижата на Фемовита!

 

Да не се използва при бременност, кърмене и от деца под 6 години. Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките. Продуктът е хранителна добавка. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Продуктът не е заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да не се използва след изтичане на срока на годност. Съхранение: На сухо място, при температура под 25 градуса.


Производител: PG-Naturpharma GmbH, Am Gewerbering 4, 83533 Edling, Germany 

Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД, гр.София, ул.Янко Софийски 21,тел: 02/963 33 59, info@naturpharmabg.com