Навигация
Кошница

Famille Mary Пчелен мед от портокалови цветчета 360 g

Famille Mary Пчелен мед от портокалови цветчета 360 g
Очаква доставка
Famille Mary Пчелен мед от портокалови цветчета 360 g
  22,71 лв.

  Famille Mary® Miel d’ oranger des vergers de Valence

  ПЧЕЛЕН МЕД ОТ ПОРТОКАЛОВИ ЦВЕТЧЕТА /ОТ ВАЛЕНСИЯ/

   

  Суровият мед от портокалов цвят съдържа прополис, пчелен прашец и други полезни съставки.

   

  • Бори се с инфекциите
  • Подпомага имунната система
  • Облекчава симптоми на грип и настинка
  • Богат на антиоксиданти
  • Може да намали нивото на триглицериди
  • Антисептично свойство

   

  Действие:

  Медът от портокалов цвят е монофлорален мед от бял до бледо кехлибарен цвят, който се произвежда от медоносните пчели, които събират и преобразуват нектара, намиращ се в цветята на портокалови дървета.

  Дърветата цъфтят през пролетта, давайки на медоносните пчели важен ранен източник на храна след дълга зима на живот от съхраняван мед.

  Медът от портокалов цвят е един от най-популярните и разпространени монофлорни сортове. Можете да го намерите по рафтовете на повечето хранителни магазини – важно е обаче да обърнете внимание дали купувате суров или преработен мед!

  Има вкус на традиционен мед, но с нотки на цитрусови плодове и лека, освежаваща сладост. В допълнение към деликатния си вкус, той се отличава с плътна и богата консистенция.

  Въпреки че медът от портокалов цвят се описва като монофлорален мед, той обикновено се произвежда от пчели, които събират нектар и цветен прашец от различни цитрусови дървета, които цъфтят по едно и също време и в същия регион.

  Често медоносните пчели се преместват в район, където цъфти портокалова горичка, за да подпомогнат процеса на опрашване.

  В момента, в който медоносната пчела събере нектара от портокалов цвят, той се смесва с ензим в устата на пчелите. Самият ензим е известен иначе като инвертаза или „пчелният ензим“, който се секретира от пчелните жлези.

  Освен това преработката на меда може да намали нивата на антиоксиданти до 30%, което го прави по-малко ефективен като локално средство за рани. Поради това медът от портокалов цвят винаги трябва да се купува суров.

  От 1921 г. Famille Mary предлага богат избор на най-добрите чисти медове, с гарантиран лабораторен анализ.

  Мед от портокалови цветчета  се характеризира със сладък вкус и приятен аромат.

  Съхранение: На сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Famille Mary, Франция