Навигация
Кошница

Escapelle / Ескапел за спешна контрацепция 1,5 мг 1 бр.

Escapelle / Ескапел е хапче за спешна контрацепция, което успешно предпазва от нежелана бременност в рамките на 72 часа след необезопасен полов акт.

Продуктът съдържа хормон, наречен левоноргестрел и предпазва от бременност преди тя да е настъпила. Това е високо ефективно хапче за спешна контрацепция, което намалява риска от нежелана бременност до 89% (95%, ако се приеме в рамките на 24 часа и 58%, ако се приеме между 49 и 72 часа след секс). Тази спешна контрацепция се използва от милиони жени по света от 1980 година насам. Безопасността му се доказва и от факта, че хапчето е лесно достъпно в аптеките без рецепта.

Хапчето за спешна контрацепция е подобно на редовните контрацептивни хапчета и съдържа същия хормон. То може да бъде използвано в следните случаи:

  • Когато не си сигурна в ефективността на прекъснатия полов акт или календарният метод
  • Обичайният ти метод за предпазване от нежелана бременност не проработи (презервативът се скъса или изхлузи)
  • Направила си някаква грешка с редовната контрацепция (напр. забравила да си вземеш противозачатъчното)
  • С партньорът ти не сте взели никакви предпазни мерки преди секс
  • Приела си други лекарства които могат да намалят ефективността на контрацептивните таблетки, и се притесняваш да не забременееш

 

Състав:

Левоноргестрел: 1,5 мг

Спомагателни вещества: силициев диоксид колоиден безводен, картофено нишесте, магнезиев стеарат, талк, царевично нишесте, лактоза монохидрат.

 

Начин на употреба:

Приемете Escapelle / Ескапел до 72 часа след необезопасен полов акт.

 

листовка

кратка характеристика на продукта