Навигация
Кошница

Ентонил успокояващ крем при зачервяване, сърбеж и болка

Ентонил крем е локално медицинско изделие с успокояващо и недразнещо действие за лечение на алергични и възпалителни кожни реакции, характеризиращи се със зачервени, болезнени или сърбящи зони. Особено полезен е за намаляване на сърбеж, зачервяване, подуване и болка в областта, засегната от ухапване от насекомо, опарване от медуза, коприва или друг дразнещ естествен агент.

Ухапването от комар, опарването от медуза и контактът с други дразнещи естествени агенти от животински и растителен произход предизвиква хиперреактивност на кожата с появата на типичните симптоми на дразнене – сърбеж, парене, болка и подуване.

Кремът Ентонил осигурява специфично недразнещо (Adelmidrol) и успокояващо (етерично масло от карамфил) действие, което улеснява елиминирането на дразнещи вещества (бромелаин). Когато се прилага навреме, кремът позволява да се ограничи локалната кожна реакция и ефективно успокоява и обезболява чрез своя интензивен модулиращ ефект върху хиперреактивността.

Специалната смес от консерванти гарантира специфичен микробиологичен контрол на продукта, осигурявайки неговата трайност и безопасност след отваряне. Entonil® се усвоява бързо от кожата и е безцветен, поради което не лепне и не оставя петна след нанасяне. Подходящ е за употреба при деца и възрастни с чувствителна кожа.

Тези характеристики и практична опаковка превръщат Ентонил във ваш ценен спътник, независимо дали излизате на кратка разходка или поемате на дълго пътешествие.

 

Състав:

Вода, ПЕГ-5 стерол от семена от рапица, стеаринова киселина, цетеарилов алкохол, течен парафин, аделмидрол (INN), глицерил стеарат, диметикон, пропилен гликол, натриев хидроксид, масло от карамфил (Eugenia caryophyllus), триклозан, карбомер, ундециленова киселина, 2-бромо-2-нитропропан-1,3-диол, бромелаин.

 

Начин на употреба:

След ухапване от комар, ужилване от медуза или контакт с друг дразнещ естествен агент, нанесете малко количество от крема Ентонил върху засегнатата област и нежно масажирайте до пълното му абсорбиране. Повторете приложението няколко пъти през деня, ако е необходимо.

 

Вече използвате Ентонил и имате наблюдения върху неговата ефективност и безопасност? Обезателно ги споделете с производителя, попълвайки предвидения за целта онлайн формуляр.

 

Опаковка: 10 мл

 

Предупреждения: само за външна употреба. Избягвайте контакт с очите; измийте обилно в случай на попадане на продукта в очите. Дръжте далеч от деца. Продуктът не е подходящ за хора, чувствителни към някоя от съставките. Да се използва до датата, посочена на опаковката.

 

Производител: EPITECH Group SpA Via Egadi, 7, 20144-Milano

Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД гр. София 1164, ул. Янко Софийски 21