Навигация
Кошница

DULCOLAX PICO / ДУЛКОЛАКС ПИКО перорални капки при запек, разтвор 7.5 мг / мл 15 мл

Dulcolax Pico е продукт със слабително действие, който стимулира чревната перисталтика и омекотява изпражненията. Употребява се при хора със запек, както и при състояния, при които се изисква улесняване на дефекацията. Предлага се в опаковка от 15 мл.

Състав:за 1 ml от разтвора (= 15 капки):
Активното вещество е натриев пикосулфат7,5 mg 
Помощните вещества: натриев бензоат, 70% разтвор на сорбитол, натриев цитрат дихидрат, лимонена киселина монохидрат, пречистена вода.


Разгледайте и другите продукти от категорията Запек. Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия, получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Начин на употреба

  • Възрастни и деца над 10 години: 10-20 капки (5-10 mg).
  • Деца 4-10 години: 5-10 капки (2,5-5 mg).
  • За деца на възраст под 4 години препоръчителната доза е 250 meg/kg телесно тегло.


Дулколакс трябва да се приема вечер, за да предизвика дефекация на следващата сутрин. Продължителността на действие е обикновено 6-12 часа след прием.

Внимание: 

Продуктът е противопоказан при пациенти с чревна непроходимост, остър хирургически корем като остър апендицит, остри възпалителни заболявания на червата и тежко обезводняване.
При хора с вродена непоносимост към фруктозата (плодова захар), лекарственият продукт не трябва да се прилага.

Продуктът е противопоказан и при пациенти със свръхчувствителност към sodium picosulfate или някоя от съставките на лекарствения продукт.

Не трябва да се приема ежедневно за продължителен период от време.
Децата трябва да приемат DULCOLAX PICO само с лекарско предписание.

При бременност и кърмене да се приема само след лекарско предписание.
Да се съхранява при температура под 30°С. Да се пази от светлина.
Да се съхранява на места, недостъпни за деца.

Да не се прилага след изтичане на датата, означена върху опаковката.