Навигация
Кошница

Double Wood Туркестерон 500 mg 120 капсули

Double Wood Туркестерон 500 mg 120 капсули
Безплатна
Доставка
Очаква доставка
Double Wood Туркестерон 500 mg 120 капсули
  149,27 лв.

  Туркестеронът е растителен екстракт, който се използва за поддържане на хормоналните нива и за подпомагане на възстановяването от тренировки с тежести. Добавката има и други полезни за здравето свойства – тя допринася за подобряване на контрола на кръвната захар и поддържане на нормалната функция на черния дроб.

  Описание и основни свойства на туркестерона

  Тукрестерон представлява екстракт от растението ajuga turkestanica, разпространено в планинските райони Тян Шан и Хисаро Алай в Средна Азия, в Узбекистан и в Таджикистан. То представлява многогодишен полухраст с мощна коренова система и високи до 50 см стебла и заострени елиптични листа. Местното население използва надземната част за приготвянето на тонизиращи напитки (чай), а изсушените зелени листа и връхчетата – като билка за облекчаване на стомашни разстройства. Екстрактът обикновено се добива от филизите на растението.

  Активните вещества в състава на ajuga turkestanica включват флавоноиди, иридоиди, фитоекдистероиди (екдистерон, туркестенон, инокестерон, аютастерон), дитерпеноид фитол и други. Полезните свойства на екстракта се дължат основно на екдистероидите – природни стероидни хормони, произвеждани от някои растения и членестоноги. Тези фитохимикали се съдържат в някои храни като киноа, спанак и ямс, но количествата им там са прекалено малки, за да бъдат ефективни.

  С най-висока биоактивност сред всички екдистероиди се отличават 20-хидроксиекдизона (екдистерон) и туркестерона. Заради уникалния си механизъм на действие и положителното им въздействие върху растежа на мускулите, тези фитохимикали са много популярни сред спортистите, занимаващите се с бодибилдинг и фитнес.

  Ползи от приемането на туркестерон

  • Подпомага изграждането на мускулите – Подобно на всички екдистероиди и туркестеронът допринася за натрупване на мускулна маса, като подпомага синтеза на формиращите мускулите протеини, стимулирайки РНК транслацията и усвояването на левцин в мускулните клетки. Основното му предимство е, че е много по-безвреден от анаболните стероиди, защото макар да действа по сходен начин, той не се свързва с андрогенните рецептори.
  • Подобрява ефективността при тренировки – Установено е, че туркестеронът може да повиши съдържанието на АТФ (аденозинтрифосфат) в мускулите, което им осигурява допълнителна енергия и увеличава тяхната издръжливост при физически натоварвания. Предимството му пред повечето сходни добавки е, че не повишава нивата на тестостерон, което елиминира риска от странични ефекти и допринася за запазване на натрупаната мускулна маса.
  • Съдейства за повишаване на имунитета – Научни изследвания сочат, туркестеронът повишава способността на имунната система да се адаптира съм условия на повишен стрес. Строгото придържане към натоварен тренировъчен график често води до понижаване на имунитета и повишава уязвимостта към различни вирусни заболявания, особено през сезона на грипа и настинките.


  Ajuga turkestanica
   се използва от съвременната медицина и фармация сравнително отскоро и изследванията върху полезните свойства на активните вещества в състава на растението продължават. Има данни, че екстактът може да допринесе за облекчаване на болки и схващания вследствие на възпалителни процеси, за лечение на кашлица и за профилактика на заболявания на черния дроб.

  Съставки:

  В 2 капс.:

  Дн. доза:

  Туркестерон 

   /Ajuga turkestanica / (цяла билка), стандартизиран до 10% туркестерон

  500 mg

  500 mg

  Капсула, оризово брашно, микрокристална целулоза.

  Не съдържа: глутен, ГМО.

  Хранителна добавка, 120 капсули.

  Приложение: Допринася за поддържане на нормални нива на тестостерон.

  Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18-годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: по 2 капсули дневно.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката. 

  Производител: Double Wood® Supplements, USA