Навигация
Кошница

Double Wood Теакрин 60 капсули

Double Wood Теакрин 60 капсули
Безплатна
Доставка
Double Wood Теакрин 60 капсули
  68,46 лв.
  Купи

  Теакринът е повишаваща енергията и концентрацията добавка, която действа по сходен с кофеина начин. Основното ѝ предимство е, че човек развива толерантност към въздействието му много по-бавно, отколкото към това кофеина.

  Описание и основни свойства на теакрина

  Теакринът е пуринов алкалоид, чиято химична структура наподобява тази на кофеина и теобромина (стимулант, който присъства в състава в шоколада). В природата се среща доста рядко. Съдържа се в купуасу (Theobroma grandiflorum) – бразилски тропически плод, роднина на какаото, и в един сорт китайски чай (Camellia kucha).

  Camellia kucha е див подвид на обикновения чай (Camellia sinensis), който обаче съдържа 1-3% теакрин. Алкалоидът придава на растението горчив вкус и населението в провинция Юнан, където то расте в естествена среда, го използват като природен лек за рани, стомашни разстройства и възпаления. Това привлича интереса на учените и провеждайки редица изследвания, те откриват множество полезни свойства на теакрина - ограничава възпалителните процеси, има стимулиращ ефект, без да предизвиква адаптиране или привикване, действа като антиоксидант, намалява умората, подобрява настроението и умствената дейност.

  Теакринът въздейства на мозъка по начин, сходен с този на кофеина. В големи дози той стимулира дейността централната нервна система, а в малки я подтиска. За разлика от кофеина обаче, теакринът не се отразява на кръвното налягане. Освен това той ограничава пораженията върху черния дроб, предизвикани от стрес, действа болкоуспокояващо и намалява отоците. 

  Ползи от приемането на теакрин

  • Осигурява енергия и намалява умората – Теакринът подпомага движенията на човека и ограничава умората. Механизмът на този процес е свързан с действието му като антагонист на аденозиновите рецептори. При клинични изследвания е установено, че теакринът засилва усещането за прилив на енергия, намалява умората, повишава концентрацията и настроението, без това да се отразява на сърдечния ритъм или на кръвното налягане.
  • Подпомага познавателната способност – Научни експерименти показват, че теакринът намалява чувствително неспособността за учене и запаметяване, предизвиквани от обща умора. Подобряването на когнитивността се свързва със свойството му да регулира глюкозния метаболизъм в мозъка, да действа като фосфодиестераза инхибитор и да възстановява нивата на свързаните с умората невротрансмитери в мозъка и на техните метаболити.
  • Подобрява съня и повишава настроението – Макар и близък по структура до кофеина, теакринът се различава значително от него по физиологичните си ефекти. В големи дози той се проявява като стимулант, но в малки, както при прием на отвара от чаени листа, действа успокояващо. Експериментално установено е, че теакринът притежава мощни седативни и хипнотични свойства и че въздействието му върху централната нервна система се различава съществено от това на кофеина и теобромина. Освен това при кофеина признаци на толерантност се появяват още на 4-тия ден, докато при теакрина подобно приспособяване не се наблюдава.
  • Поддържа липидния метаболизъм – Теакринът подпомага обмена на липиди в тялото като регулира гените, свързани с метаболизма на мастните киселини. Той ограничава натрупването на мастни клетки и понижава нивото на триглицеридите, като по този начин ограничава стеатозата и възпалението на черния дроб.

  Съставки:

  В 1 капс.:

  Дн. доза:

  Теакрин (ТеаCrine®)

  100 mg

  100 mg

   

  Желатинова капсула, микрокристална целулоза.

  Не съдържа: глутен, ГМО.

  Хранителна добавка, 60 капсули.

  Приложение: Допринася за нормалното състояние на мозъчната дейност и функция.

  Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18 годишна възраст. Избягвайте прекомерния прием на кофеинови напитки. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 капсули дневно, на празен стомах.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Double Wood® Supplements, USA