Навигация
Кошница

Double Wood Екстракт от шафран 210 капсули

Double Wood Екстракт от шафран 210 капсули
Безплатна
Доставка
Double Wood Екстракт от шафран 210 капсули
  68,98 лв.
  Купи

  Известният като най-скъпата подправка на света шафран се използва от хилядолетия в различни европейски и азиатски култури като лечебно средство срещу различни здравословни проблеми. Той е богат на витамини и минерали, а в състава му влизат още множество активни вещества, които му осигуряват мощни антиоксидантни, имуномодулаторни, антимикробни и редица други полезни за организма свойства.

  Описание и основни свойства на шафрана

  В тривиалната култура шафранът е известен най-вече с изключително високата си цена и със своите мощни багрилни свойства. Подправката всъщност представлява изсушените близалца с част от шийката на цветето шафранов минзухар (Crocus sativus). Високата ѝ цена е обусловена от традиционната трудоемка технология на добиване – шафранът се бере ръчно от цветовете и се суши на огън от дървени въглища.

  Историческите сведения за шафрана датират от дълбока древност, поради което е трудно да се определи точно неговият произход. Като негова родина учените определят Древна Гърция или Месопотамия. Писмени свидетелства за използването му в различни европейски и азиатски региони отпреди няколко хилядолетия - от времето на Ашурбанипал в Асирия, от Древен Кашмир, от епохата Хан в Китай и т.н.

  Като подправка шафранът е неизменна част от много световноизвестни традиционни ястия от различни части на света – иранския хореш, миланското ризото, исапанската паеля, френския буябес, индийските и пакистанските биряни.

  Лечебните си свойства шафранът дължи на антиоксидантните съединения в състава си - каротеноидните пигменти кротин и кроцетин, ароматното съединение шафранал и флавоноида кемпферол.

  Ползи от приемането на шафран

  • Подпомага освобождаването от излишните килограми – Шафранът съдейства за намаляване на теглото, като потиска апетита и намалява броя на междинните похапвания. Научно изследване показва, че по този начин той ограничава енергийния прием и допринася съществено за намаляване на индекса на телесна маса, обиколката на талията и общото количество мазнини. Механизмът на действие все още не е изяснен напълно, но според учените ефектът се дължи на благотворното въздействие на шафрана върху настроението.
  • Съдейства за поддържане на психическото здраве – Шафранът е известен в много страни като „слънчевата подправка“ не само заради цвета си, но и защото допринася за подобряване на настроението. При клинично изпитание е установено, че активните вещества в състава му са много по-ефективни от плацебо препарата при лечение на симптоми на лека до средна депресия. 
  • Допринася за подобряване на сексуалната функция ­– Афродизиакалните свойства на шафрана, известни още от древността, намират потвърждение и от съвременната наука. Научни изследвания сочат, че приемът му подобрява значително еректилната функция, либидото и удоволствието при мъжете, а при жените намалява болката от половия акт, повишава желанието и подпомага овлажняването.

  Научните проучвания дават обещаващи резултати за евентуалния принос на шафрана за лечението на някои видове рак, за облекчаване на симптомите на пременструален синдром, за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания, за подобряване на зрението и контрола на кръвната захар. 

  Съставки:

  В 1 капс.:

  Дн. доза:

  Екстракт от шафран

  (стандартизиран до 0.3% шафранал)

  88.5 mg

  88.5 mg

   

  Капсула (хипромелоза), оризово брашно, целулоза.

  Не съдържа: глутен, ГМО.

  Хранителна добавка, 210 капсули.

  Приложение: Допринася за нормалното функциониране на нервната система.

  Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18-годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г: По 1 капсула дневно.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Double Wood® Supplements, USA