Навигация
Кошница

Double Wood S-Ацетил-L-Глутатион 60 капсули

Double Wood S-Ацетил-L-Глутатион 60 капсули
Безплатна
Доставка

S-ацетил L-глутатион е вариант на веществото глутатион за орален прием с висока бионаличност. Глутатионът е мощен антиоксидант, който тялото произвежда, и присъства в почти всички негови клетки. Полезен е за клетъчното здраве, имунната система и черния дроб.

Описание и свойства на С-ацетил Л-глутатиона

Глутатионът се произвежда в тялото от черния дроб и нервните клетки в централната нервна система. Изграден е от три типа аминокиселини глутамин, глицин и цистеин. Той изпълнява важна роля редица процеси в организма като биосинтеза на ДНК, поддържането на нормалната функция на имунната система, формирането на сперматозоиди, разграждането на свободните радикали, регенерирането на витамини С и Е, разграждането на мазнини от черния дроб и жлъчката, функцията на редица ензими и други.

Ниските нива на глутатион в организма се свързват с редица болести. Понижаването им може да се дължи на различни фактори, включително недохранване, замърсяване на околната среда, стрес и напредване на възрастта.

Обикновено след 45-ата година, производството на глутатион в тялото постепенно намалява и той трябва да бъде набавят като добавка. Повечето форми обаче са с доста ниска бионаличност, тъй като молекулата се разгражда бързо при орален прием. С-ацетил Л-глутатионът е вариант, променен чрез прикрепяне на ацетилна функционална група. Това подобрява значително способността на антиоксиданта да достигне незасегнат до червата, така че по-голямо количество от него да премине в кръвообращението.

Ползи от приемането на S-ацетил L-глутатион

  • Намалява оксидативния стрес – Глутатионът е полезен за човешкото здраве най-вече благодарение на своите антиоксидантни свойства. Приемът му допринася за намаляване на оксидативния стрес, който се дължи на дисбаланса между отделянето на свободни радикали и способността на тялото да се избави от тях. В ролята си на антиоксидант той предпазва клетките на тялото от вредното въздействие на свободните радикали, което е прекурсор на множество състояния като рак, автоимунни разстройства, диабет, катаракта, ревматоиден артрит, сърдечно-съдови и невродегенеративни заболявания.
  • Поддържа здравето на черния дроб – Глутатионът е основен вътрешноклетъчен антиоксидант в черния дроб. Клинични изследвания на пациенти, страдащи от алкохолна и неалкохолна стеатозна болест показват, че той повишава нивата на протеините, ензимите и билирубина в кръвта и намалява това на малондиалдехида – основен маркер за увреждане на чернодробните клетки.
  • Подобрява инсулиновата резистентност – При понижаване нивата на глутатион организмът не успява да изгаря пълноценно мазнините и започва да ги натрупва в тялото. Компенсирането на дефицита му чрез прием на добавки възстановява баланса, в резултат на което се наблюдава подобряване на инсулиновата резистентност и изгарянето на мазнини.
  • Повишава мобилността при хора с периферна артериална болест – Причина за това заболяване е натрупването на плака, която задръства артериите, най-често тези на краката. Глутатионът подобрява кръвообращението и позволява на хората, страдащи от това заболяване да изминават по-големи разстояния, без да усещат болка.

Глутатионът притежава и други полезни свойства, които учените продължават за изучават. Той облекчава симптомите при болестта на Паркинсон, помага при лечението на разстройства от аутистичния спектър, намалява пораженията при улцерозен колит и други.

Съставки:

В 1 капс.:

Дн. доза:

S-Ацетил-L-Глутатион

100 mg

100 mg

 

Желатинова капсула, микрокристална целулоза.

Не съдържа: глутен, ГМО.

Хранителна добавка, 60 капсули.

Приложение: Антиоксидант. Допринася за защита на клетките от оксидативен стрес.

Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18 годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1 капсулa дневно (за предпочитане по време на хранене).

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката. 

Производител: Double Wood® Supplements, USA