Навигация
Кошница

Double Wood Ресвератрол 120 капсули

Double Wood Ресвератрол 120 капсули
Безплатна
Доставка
Очаква доставка
Double Wood Ресвератрол 120 капсули
  69,31 лв.

  Ресвератролът е биофлавоноид с мощни антиоксидантни свойства, който се съдържа в големи количества в гроздето. Смята се, че именно на него се дължат голяма част от полезните свойства на червеното вино. Научни изследвания показват, че ресвератролът може да окаже благоприятно въздействие върху здравето на сърдечно-съдовата система, дълголетието, когнитивната функция и да съдейства при терапията на различни състояния.

  Описание и основни свойства на ресвератрола

  В самия край на миналото хилядолетие във фокуса на общественото внимание попада едно явление, наречено „френският парадокс“. В основата му лежи поредица от научни изследвания, които показват, че независимо от изключително богатата на наситени мазнини, най-вече сирена и краве масло диета, французите са сред световните лидери по ниска заболеваемост от сърдечно-съдови заболявания. Обяснението на този парадокс се оказва съвсем просто – нарича се ресвератрол, и се набавя чрез любимото на представителите на тази нация червено вино.

  Ресвератролът е естествен полифенол, който се състои от два фенолни пръстена, свързани помежду си с етиленов мост. Той присъства в състава на над 70 растения, най-вече в люспите и семената на гроздето, във виното и в някои други растителни храни. Съединението е фитоалексин, който растенията произвеждат като защитен механизъм, за да се противопоставят на външни стресори, включително йонизираща радиация, насекоми и други вредители и различни болестотворни микроорганизми.

  Установено е, че ресвератролът притежава мощни антиоксидантни свойства и противодейства ефективно на множество патогени, включително на бактерии и гъбички. Има множество научни съобщения и за други негови биоактивни ефекти – противовъзпалителени, антиканцерогенени, кардиопротективни, вазорелаксиращи, фитоестрогенни и невропротективни.

  Ползи от приемането на ресвератрол

  • Поддържа здравето на сърдечно-съдовата система – Благодарение на своите антиоксидантни свойства ресвератролът подпомага защитата на организма от атеросклероза, тромбози и инфаркт на миокарда. Освен това биофлавоноидът съдейства за понижаване на кръвното налягане, като стимулира производството на азотен оксид, допринасящ за разширяване на кръвоносните съдове. Така ресвератролът съдейства за подобряване на кръвообращението, което в съчетание с благотворния му ефект върху глюкозния и липидния метаболизъм намалява риска от развиване на метаболитен синдром.
  • Допринася за забавяне на процесите на стареене – Установено е, че ресвератролът активира зависимите от НАД сиртуини. Тези протеини деацетилизират хистоните, с което допринасят за удължаване на живота. Сиртуинът SIRT1 регулира метаболизма и стресовия отговор, като въздейства на хистоните, на някои транскрипционни фактора и кофактора, на други хроматинови протеини и на системата за възстановяване на ДНК. Това благоприятства възстановяването на увредени участъци от ДНК и регулирането на свързаните с напредването на възрастта изменения в някои гени.
  • Подпомага нормалната мозъчна дейност и когнитивната функция ­– За разлика от много други антиоксиданти, ресвератролът може да преминава кръвно-мозъчната бариера, за да подобри защитата на централната нервна система. Научни изследвания показват, че той съществено подобрява кръвообращението в мозъка, с което съдейства за превенцията на редица когнитивни и психически разстройства, включително болест на Алцхаймер, деменция и други.
  • Съдейства за повишаване на инсулиновата чувствителност – Инхибирайки действието на някои ензими, които участват в преработването на глюкозата в сорбитол, ресвератролът допринася за повишаване на инсулиновата чувствителност и противодейства на евентуални усложнения на диабета. При диабетиците високите нива на сорбитол могат да провокират увреждащ клетките оксидативен стрес.

  Има данни, че ресвератрола допринася също така за овладяването на някои висове рак, за ограничаване на възпалителните процеси, за освобождаване от излишните килограми и за облекчаване на болки в ставите.

  Съставки:

  В 2 капс.:

  Дн. доза:

  Ресвератрол 

  /от Rolygonum Cuspidatum/ корен

  500 mg

  500 mg

  Осигуряващ 50% транс-ресваратрол

  250 mg

  250 mg

  Хипромелоза (капсула), оризово брашно, микрокристална целулоза.

  Не съдържа: глутен, ГМО.

  Хранителна добавка, 120 капсули.

  Приложение: антиоксидант. Допринася за защита на клетките от оксидативен стрес.

  Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18 годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 капсули дневно.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Double Wood® Supplements, USA