Навигация
Кошница

Double Wood Прегненолон 120 капсули

Double Wood Прегненолон 120 капсули
Безплатна
Доставка
Double Wood Прегненолон 120 капсули
  64,39 лв.
  Купи

  Прегненолонът е вещество, което се произвежда в мозъка, яйчниците, тестисите и надбъбречните жлези. Той е предшественик на редица хормони и действа като невростероид, тоест стимулира мозъчната функция и невронната дейност. Изследванията показват, че въздейства положително на настроението, на когнитивните способности и укрепва нервните клетки.

  Описание и основни свойства на прегненолона

  Прегненолонът е стероиден прохормон, първи метаболит във веригата на стероидогенезата. Синтезира се от холестерин и изпълнява ролята на прекурсор на 17-хидроксипрегненолона и прогестерона, които на свой ред се преобразуват в други стероиди. Освен това прегненолонът участва и в процесите в централната нервна система като невростероид. Лифопилните характеристики му помагат да преминава лесно кръвно-мозъчната бариера. 

  Произведеният в надбърбечните жлези при мъжете и при жените прегненолон най-често (но не винаги) се преобразува в дехидроепиандростерон (DHEA) или в кортизол. Синтезираният в тестисите обикновено е прекурсор на тестостерона, а този, който произвеждат яйчниците, в повечето случаи преминава в естроген.

  Днес биоидентичните хормони се използват все по-често за възстановяване на хормоналния баланс при мъже и жени, особено при нарушения, свързани с напредването на възрастта. Прегненолонът е предшественик на голяма част от хормоните в човешкия организъм и приемането му като добавка носи редица ползи за здравето като подобряване на паметта и издръжливостта, облекчаване на стреса и депресията и понижаване на нивата на холестерол. 

  Ползи от приемането на прегненолон

  • Подобрява паметта и познавателните способности – Повишаването на нивата на ацетилхолин, стимулирането на неврогенезата и регулирането на гама-аминомаслената киселина (GABA) са част от начините, по които прегненолонът допринася за подобряването на паметта и когнитивността. Ацетилхолинът е важен невротрансмитер, който подпомага комуникацията между мозъчните клетки, и регулирането му в здравословни граници е решаващо за запазване на познавателните способности. Подпомагайки неврогенезата – образуването на нови нервни клетки, които изпращат и приемат сигнали до други части на тялото, прегненолонът забавя свързаните с възрастта когнитивни разстройства и дава надежда на страдащите от дегенеративни състояния като Алцхаймер и Паркинсон. Той регулира и дейността на GABA рецепторите, като по този начин допринася за балансиране на функционирането на нервната система.
  • Противодейства на умората и стреса – Високото кръвно налягане, силната умора и отслабената имунна система са само част от сериозните последици от прекомерния стрес. Прегненолонът има ключово значение за механизмите, чрез които човешкото тяло отговаря на тази заплаха. При стрес отделянето на хормони от надбъбречните жлези се усилва. Изследване, проведено с участието на военни пилоти, свързва този процес с повишена умора, която води до понижаване на резултатите в тренировъчния процес. Редовният прием на прегненолон подобрява значително представянето им без някакви странични ефекти.
  • Облекчава симптомите на артрит – Дори при изобилие от енергия артритът може да попречи на навлизащите в напреднала възраст да се радват на заниманията от тяхната младост. Приемът на прегненолон облекчава чувствително болката в ставите и подобрява тяхната подвижност.
  • Намалява излишния холестерол – Възстановяването на нивата на прегненолон до тези от младежките години може да понижи холестерола, чиято прекомерно висока концентрация води до отлагането на артериални плаки, а оттам и до исхемична болест на сърцето.

  Изследванията на въздействието на приемането на прегненолон като добавка продължават, но вече има данни за благоприятното му въздействие при множествена склероза, псориазис, алергии, менопауза, предменструален синдром, ендометриоза и други. 

  Съставки:

  В 2 капс.:

  Дн. доза:

  Прегненолон

  100 mg

  100 mg

   

  Желатинова капсула, оризово брашно.

  Не съдържа: глутен, ГМО.

  Хранителна добавка, 120 капсули.

  Приложение: Допринася за поддържане на нормален хормонален баланс.

  Забележка: Да не се използва от бременни жени, както и от лица под 18 годишна възраст. Ако страдате от рак на гърдата, рак на простата, сърдечно заболяване или приемате лекарства за намаляване на холестерола, се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. 

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 капсула дневно (за предпочитане сутрин, на празен стомах).

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката. 

  Производител: Double Wood® Supplements, USA