Навигация
Кошница

Double Wood Никотинамид мононуклеотид Прах 30 g

Double Wood Никотинамид мононуклеотид Прах 30 g
Безплатна
Доставка
Double Wood Никотинамид мононуклеотид Прах 30 g
  231,49 лв.
  Купи

  Веществото никотинамид мононуклеотид бързо набира популярност като едно от най-обещаващите средства за забавяне на стареенето. То присъства естествено в човешкото тяло и играе важна роля за поддържане на здравословните нива на НАД, необходим за производството на енергия, за защита и възстановяване на ДНК, за окислително-редукционните процеси и други.

  Описание и основни свойства на никотинамид мононуклеотида

  Никотинамид мононуклеотидът е биоактивен нуклеотид, който се получава при реакция на нуклеозид, включващ никотинамид и рибоза и фосфатна група. В човешкото тяло се произвежда естествено от витамини от група В, присъства и в състава на всички форми на живот. Никотинамид мононуклеотидът е прекурсор на изключително важния за метаболизма коензим НАД (никотинамид аденин динуклеотид), който е ключов участник в енергийния метаболизъм, възстановяването на повредени участъци от ДНК, клетъчната защита и други.

  Повишените чрез прием на никотинамид мононуклеотид нива на НАД могат да допринесат за възстановяването на увредените митохондрии, което е една от основните причини за процесите на стареене в тялото. Научни изследвания подсказват, че нуклеотидът може да окаже благотворно въздействие и при редица други здравословни проблеми като болестта на Алцхаймер, затлъстяването и свързаните с него усложнения, исхемия в мозъка и сърцето, диабет тип 2 и т.н.

  Макар да присъства в състава на различни храни като сурово говеждо месо, плодове и зеленчуци, съдържанието му там е толкова ниско, че за набавяне на значими от биохимична гледна точка дози е необходимо приемането на огромни количества продукти (например 100 кг броколи или 400 кг месо). Синтезът му в тялото също зависи от редица предпоставки, които не винаги са на лице, което прави приемането му като хранителна добавка най-приемливата алтернатива.

  Ползи от приемането на никотинамин мононуклеотид

  • Подпомага производството на енергия – Повишавайки нивата на НАД в клетките, никотинамид мононуклеотидът помага на митохондриите да преобразуват приетите въглехидрати, белтъчини и мазнини в необходимата за функционирането на тялото енергия. Научни изследвания показват, че приемането му като хранителна добавка допринася за предотвратяване на митохондриални дисфункции. 
  • Противодейства на процесите на стареене – В ролята си на прекурсор на НАД никотинамид мононуклеотидът допринася за активирането на протеини, наречени сиртуини. Те са известни още като ензими на дълголетието, тъй като противодействат на разрушаването на ДНК под въздействието на различни мутагени и противодействат на свързаното с напредването на възрастта скъсяване на теломерите (крайните участъци на хромозомите).
  • Поддържа нормалната мозъчна функция – За да работи нормално, мозъкът се нуждае от достатъчно кислород и хранителни вещества. Макар за съставлява едва 2 процента от масата на човешкото тяло, той консумира 20 процента от всичкия кислород. Установено е, че никотинамид мононуклеотидът подпомага снабдяването му с кислород, като съдейства за разширяване на кръвоносните съдове и подобрява кръвния поток.
  • Намалява риска от проблеми със зрението – Понижаването на нивата на НАД води до бърза невродегенерация на очите и намаляване на зрението. Научни изследвания показват, че приемът на никотинамид мононуклеотид подобрява съществено функцията на очите и слъзната секреция, предпазва очните клетки и противодейства на възпалителните процеси при сухи очи.

  Изучаването на полезните свойства на никотинамид мононуклеотида дава надежди за успешното му прилагане в профилактиката на сърдечна недостатъчност, в борбата с излишните килограми, в подобряването на инсулиновата чувствителност и в терапията на някои репродуктивни проблеми.

  Съставки:

  1 g.:

  В дн. доза:

  Никотинамид мононуклеотид

  1 g

  1 g

  Не съдържа: глутен, ГМО.

  Хранителна добавка, прах, 30 g.

   

  Приложение: Допринася за поддържане на нормален енергиен метаболизъм.

  Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18 годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1 мерителна лъжичка (1 g.) разтворена във вода. Приемайте разтвора 4-6 пъти дневно, през 2-3 часа.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката. 

  Производител: Double Wood® Supplements, USA