Навигация
Кошница

Double Wood Мимоза пудика (семена) 180 капсули

Double Wood Мимоза пудика (семена) 180 капсули
Безплатна
Доставка
Double Wood Мимоза пудика (семена) 180 капсули
  66,96 лв.
  Купи

  Мимоза пудика, познато у нас като срамежлива мимоза, е многогодишно растение, известно с това, че дори при най-лекия допир листата му се свиват към дръжката и остават така няколко минути. Използва се от години в аюрведическата медицина за лечение на множество различни здравословни проблеми.

  Описание и основни свойства на мимоза пудика

  Родина на това наподобяващо папрат растение от семейство бобови е Карибския басейн, Централна и Южна Америка, но днес то се среща в тропическите региони по цял свят. Отглежда се и на закрито заради сравнително бързите за растителния свят движения на листата. При допир или дори при раздвижване на въздуха те се свиват към стеблото, което представлява защитна реакция срещу тревопасни животни и неблагоприятни метеорологични условия.

  Мимоза пудика притежава както антиоксидантни, така и антибактериални свойства. Растението съдържа множество различни вещества, включително флавоноидни С-гликозиди, алкалоиди, терпеноиди, кумарини, сапонини, танини, феноли и мастни киселини. Сред важните фитохимикали изолирани от мимозата са мимозин, жасмонова киселина, бетулинова киселина, стигмастерол, бета-систостерол и други.

  Растението се използва от векове в традиционната медицина на различни страни за лечение да много широк спектър от здравословни проблеми. Прилага се при лечение на рани, хемороиди и язви, при ухапвания от змии, като средство срещу депресия и тревожност и за облекчаване на болки в ставите.

  Семената на мимоза пудика съдържат много лепкава мастноразтворима субстанция, съставена от глюкуроновата киселина и ксилоза, която прилепва към почти всичко и почиства отлично стомашно-чревния тракт.

  Ползи от приемането на мимоза пудика

  • Прочиства ефективно стомашно-чревния тракт - Подобно на накиснатата във вода чия, при контакт с течности семената на мимоза пудика образуват слузеста, подобна на гел маса. При поглъщане на екстракта от тях същото се случва в храносмилателната система. Полученият лепкав гел увлича със себе си вредни отлагания по червата, паразити и болестотворни бактерии. Тъй като в стомашно-чревния тракт на човека липсват ензими, които да разградят слузестото вещество, то минава безпрепятствено през него, за да го прочисти изцяло.
  • Унищожава паразитите в червата – Механичното прочистване на вредни вещества и микроорганизми не е единствения начин, по който семената от мимозата допринасят за чревното здраве. Научно изследване показва, че екстрактът от тях унищожава ефективно кръглите червеи и деактивира трайно техните ларви.
  • Поддържа психичното здраве – Червата на човека произвеждат множество невротрансмитери, които изпълняват основна роля в регулирането на настроението. Около 95% от серотонина в тялото например се синтезира в червата. Ако микробиомът им е нарушен вследствие на прием на антибиотици, паразити или нещо друго, произвоството на серотонин може да намалее чувствително.
  • Притежава антиоксидантни свойства – Мимоза пудика съдържа фитохимикали и витамини с антиоксидантни свойства, предотвратяващи формирането на вредните за организма свободни радикали. В състава на растението влиза и супероксид дисмутаза – друг мощен антиоксидант, който присъства в клетките на тялото, но с годините концентрацията му намалява.
  • Подпомага възстановяването на седалищния нерв – Научно изследване показва, че екстрактът от мимоза пудика е с 40% по-ефикасен в лечението на седалищния нерв от конвенционалното лекарство за този проблем – стероида хидрокортизон.

  Сред останалите полезни свойства на екстракта от мимоза пудика са предотвратяване на увреждането на черния дроб при заболявания като лаймска болест и паразитни инфекции, унищожаването на вредни бактерии, вируси и гъбички, подпомагане заздравяването на рани, предпазване от стомашни язви и други.

  Съставки:

  В 2 капс.:

  Дн. доза:

  Мимоза пудика (семена)

  1000 mg

  1000 mg

   

  Хипромелозна капсула, оризово брашно.

  Не съдържа: глутен, ГМО.

  Хранителна добавка, 180 капсули. 

  Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната система, както и за нормалното състояние на гастроинтестиналния тракт.

  Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18-годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 капсули дневно, на празен стомах.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Double Wood® Supplements, USA