Навигация
Кошница

Double Wood Магнезий малат 420 капсули

Double Wood Магнезий малат 420 капсули
Безплатна
Доставка
Double Wood Магнезий малат 420 капсули
  92,65 лв.
  Купи

  Магнезиевият малат е хранителна добавка, в която изпълняващият основна роля за равновесието на нервната и мускулната система на човека магнезий е съчетан с улесняващата усвояването му от организма ябълчена киселина.

  Описание и основни свойства на магнезиевия малат

  Силното взаимодействие с фосфатите прави магнезия изключително важен за химичните процеси на нуклеиновите киселини в клетките на всички живи организми. Над 300 ензима се нуждаят от магнезиеви йони за каталитичното си действие. Сред тях са и всички, които използват или произвеждат аденозин трифосфат или заедно с други нуклеотиди синтезират ДНК и РНК. 

  В човешкия организъм магнезият изпълнява основна роля за произвеждането на енергия и за правилното протичане на метаболитните процеси. Той балансира провеждането на сигналите на нервните клетки и участва в синтеза на белтъчини, регулирането на сърдечната дейност и стомашно-чревния тракт.

  През последните десетилетия се наблюдава засилваща се тенденция към недостиг на магнезий в организма, продиктуван от особеностите на хранителния режим в Европа и Северна Америка. Набавянето на нужните количества е много важно за правилното функциониране на организма.

  Според научни изследвания, сравняващи различните съдържащи магнезий добавки, магнезиевият малат се отличава с най-добра бионаличност или иначе казано се усвоява най-лесно от организма. За това допринася ябълчената киселина, която се среща в редица плодове – ябълки, вишни, сливи, и допринася за киселия им вкус.

  Магнезиевият малат се препоръчва при редица състояния като главоболия, мигрени, хронични болки, депресия. Освен това действа и като лаксатив, като привлича вода в червата и стимулира приздвижването на храната през стомашно-чревния тракт. Добавката представлява и естествен антиацид, като намалява киселинността на стомаха благодарение на съдържащите се в нея алкални йони.

  Ползи от приемането на магнезиев малат

  • Подпомага нормалното функциониране на нервната система – Магнезият играе много важна роля в предаването на сигналите между мозъка и останалите части на тялото. Той изпълнява функцията на филтър в намиращите се в невроните NMDA рецептори, които подпомагат мозъчното развитие, паметта и ученето. Нормалните нива на магнезий не позволяват прекомерното стимулиране на нервните клетки, което може да ги унищожи и да предизвика мозъчни увреждания.
  • Поддържа нормалния сърдечен ритъм – Магнезият помага на сърдечния мускул да се отпуска, противодействайки на калция, който предизвиква свиването му. При ниски нива на магнезий калцият може да стимулира мускулните клетки на сърцето твърде силно и да предизвика бърз и/или неравномерен сърдечен ритъм, който може да има фатални последици.
  • Допринася за регулирането на мускулните контракции – Също както при сърцето, магнезият противодейства на калция, за да позволи на мускулите да се отпускат. Ако количеството му в организма е недостатъчно, мускулите се свиват повече от необходимото, което може да доведе до схващания и спазми.
  • Подобрява резултатите при спортна дейност – Магнезият играе важна роля за работата на мускулите, производството на енергия, усвояването на кислорода и електролитния баланс – важни фактори, свързани с физическите усилия. Той подпомага осигуряването на енергия за клетките и прочистването на мускулите от млечната киселина, която се натрупва при прекомерни натоварвания.
  • Облекчава болките при мигрена – Недостигът на магнезий се отразява на невротрансмитерите и нарушава съкращаването на кръвоносните съдове, които са основни фактори при мигрената. 
  • Подобрява контрола на кръвната захар – Приемът на магнезий повишава чувствителността към инсулина, което помага чувствително на организма за използва този важен хормон по-ефективно и така за поддържа нивото на кръвната захар в норма.

  Магнезият има още редица полезни за човешкия организъм свойства, които учените продължават да изследват. Повишава настроението и намалява тревожността, подпомага съня, поддържа костното здраве и предотвратява остеопорозата, помага при предменструален синдром.

  Съставки:

  В 3 капс.:

  Дн. доза:

  Елементарен магнезий 

  (от 1500 mg магнезиев малат)

  225 mg

  225 mg

  Капсула, микрокристална целулоза.

  Не съдържа: глутен, ГМО. 

  Хранителна добавка, 420 капсули.

  Приложение: Допринася за нормалното състояние на мускулите и енергийния метаболизъм.

  Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18-годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

  Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 3 капсули дневно (сутрин или вечер).

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката. 

  Производител: Double Wood® Supplements, USA