Навигация
Кошница

Double Wood Магнезий Л-Треонат 100 капсули

Double Wood Магнезий Л-Треонат 100 капсули
Безплатна
Доставка
Очаква доставка
Double Wood Магнезий Л-Треонат 100 капсули
  92,91 лв.

  Магнезий Л-треонат се отличава от останалите магнезиеви добавки по значително по-високата си бионаличност, особено по отношение на мозъка. Благодарение на това свойство добавката е изключително полезна за поддържане на паметта и познавателната способност като цяло.

  Описание и основни свойства на магнезий Л-треонат

  Като незаменим фактор за правилното протичане на близо 80% от метаболитните реакции в организма, магнезият е от първостепенно значение за нормалното функциониране на човешкото тяло. Наличието му в достатъчни количества е не само решаващо за поддържане на здравето на мозъка и нервната система, но и жизненоважно за костната система, мускулните контракции, производството на енергия, поддържане на кръвната захар в здравословни граници и много други.

  Макар голяма част от традиционните продукти да съдържат магнезий, близо ¾ от хората в Западния свят не си набавят достатъчни количества чрез храната. Това налага приемането му като добавка, която обаче трябва да бъде много добре подбрана в зависимост от очаквания ефект. За подпомагане на мозъчната дейност най-ефикасната форма е магнезий Л-треоната.

  Този комплекс е най-новият от семейството магнезиеви добавки и е разработен съвместно от Масачузетския технологичен институт и пекинския университет Цингуа. В него като хелатен агент е използван Л-треонат – метаболит на винамин С, който помага на магнезия да премине кръвно-мозъчната бариера, за да бъде усвоен по-лесно от мозъка.

  Ползи от приемането на магнезий Л-треонат

  • Подобрява познавателните способности – Ученето е процес, при който мозъкът съхранява нова информация, формирайки връзки между невроните. Процесът се нарича невропластичност и зависи от образуването и броя на тези връзки, известни като синапси. Магнезият е един от основните участници в активирането на нервните канали, участващи в синаптичната пластичност, което го прави ключов фактор за процесите на учене и запаметяване. Комплексът магнезий Л-треонат е формата, под която минералът достига най-лесно до мозъка и подпомага работата на рецепторите, участващи в поддържането на когнитивните свойства.
  • Намалява стреса и повишава качеството на съня - Магнезият предпазва нервните клетки от прекомерно стимулиране и така намалява нервното напрежение. Л-треонатът от своя страна му помага да преодолее кръвно-мозъчната бариера и така улеснява усвояването му. Благодарение на това комплексът ускорява заспиването, удължава съня и подобрява неговото качество.
  • Подпомага работата на нервната система – Магнезият изпълнява важна роля не само за създаването на връзките между невроните, но и за предаването на сигнали между мозъка и останалите части на тялото. Поддържането на концентрацията му в нормалните нива предотвратява прекомерното стимулиране на нервните клетки, което може да доведе то тяхното унищожаване и до произтичащи от това мозъчни увреждания.

  Подобно на останалите магнезиеви хелати добавката има благотворно въздействие върху сърдечно-съдовата и костната система, помага при стомашни проблеми и диабет, но присъствието на Л-треоната я прави особено подходяща за поддържане на здравословната мозъчна дейност.

  Съставки:

  В 2 капс.:

  Дн. доза:

  Елементарен магнезий 

  (от 2000 mg магнезиев Л-Треонат)

  77 mg

  144 mg

   

  Желатинова каспула, оризово брашно.

  Не съдържа: глутен, ГМО.

  Хранителна добавка, 100 капсули.

  Приложение: Допринася за поддържане на нормална когнитивна функция.

  Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени и лица под 18-годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 капсули 1-2 пъти дневно (сутрин и вечер) .

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката. 

  Производител: Double Wood® Supplements, USA