Навигация
Кошница

Double Wood Магнезий (хлорид) 180 капсули

Double Wood Магнезий (хлорид) 180 капсули
Безплатна
Доставка
Double Wood Магнезий (хлорид) 180 капсули
  60,71 лв.
  Купи

  Магнезиевият хлорид е вещество, което се среща в естествен вид в природата. В сравнение с останалите магнезиеви комплекси, предлагани като хранителна добавка, той има висока средна концентрация на елементарен магнезий.

  Описание и основни свойства на магнезиевия хлорид

  Магнезиевият хлорид е химично съединение, състоящо се от един магнезиев и два хлоридни атома. Като типичен йонен халогенид лесно се разтваря във вода. Хидрирани магнезиев хлорид се добива от морската вода, а анхидриран, под формата на минерала бишофит, от находища на мястото на древни морски дъна. Веществото е познато отдавна и има намира приложение в много различни сфери от металодобива до кулинарията, където е познато под названието нигари и се използва като коагулант за приготвяне на тофу от соево мляко.

  Като хранителна добавка магнезиевият хлорид представлява ценен естествен източник на минерала магнезий, който изпълнява важна роля в над 300 метаболитни реакции в човешкия организъм. Жизненоважен е за регулирането на кръвната захар и сърдечната дейност, осигурява нормалното функциониране на нервната система и мускулите, участва в биосинтеза на протеини, РНК и ДНК.

  Доколкото човешкото тяло не разполага със запаси от магнезий, той трябва да бъде набавян ежедневно чрез различни храни. Минералът се съдържа в повечето растения, като много добър източник са ядките, варивата, плодовете и зеленчуците. За съжаление човешката намеса в естественото развитие на растителните видове се отразява и на техния химичен състав. Това е една от причините за наблюдавания през последните години недостиг на полезни за тялото вещества, които обикновено се приемат с храната.

  Дефицитът на магнезий в организма първоначално предизвиква сравнително леки симптоми като умора, слабост, депресия, фасцикулации (неволни мускулни контракции, аритмия. Дългосрочният недостиг обаче може да предизвика редица сериозни състояния като астма, мигрена, диабет тип 2, метаболитен синдром, хипертония, атеросклероза, остеопороза и рак на дебелото черво.

  Ползи от приемането на магнезиев хлорид

  Подпомага релаксацията и намалява стреса – Магнезият действа успокояващо на нервната система и помага да тялото да се отпусне физически и психически. Той е ключов фактор в процеса на предаване на сигнали в нервната система и действа като своеобразен филтър, предотвратявайки прекомерното стимулиране на невроните, за да намали нервното напрежение.

  Нормализира работата на сърдечно-съдовата система – Нормалното ниво на магнезий в организма има определящо значение за нормалната работа на сърцето. Той подпомага отпускането на сърдечния мускул след свиването, предизвикано от калция. Нарушението на баланса между концентрациите на двата минерала може да доведе до сериозни нарушения в сърдечния ритъм, в някои случаи с фатални последици.

  Повишава качеството на съня – Магнезият действа като филтър, който не допуска претоварването на нервните клетки и така допринася за понижаване на натрупания през деня стрес. По този начин той улеснява заспиването, удължава времетраенето на съня и подобрява общото му качество.

  Подобрява резултатите при спортуване – Механизмът на противодействие на магнезия и калция управлява работата и на скелетната мускулатура. При магнезиев дефицит контракциите стават по-силни, което може да доведе до спазми и схващания. Минералът е важен фактор в процеси като производството на енергия, усвояването на кислорода и електролитния баланс, които играят важна роля при физически натоварвания, а способността на минерала да подпомага отпускането допринася и за по-пълноценното възстановяване след тренировка.

  Полезните ефекти от приема на магнезий като хранителна добавка, които учените продължават да изследват, са подобряване на контрола на кръвната захар, предотвратяване на остеопорозата, облекчаване болките при мигрена, стабилизиране на пациенти с глаукома.

  Съставки:

  В 2 капс.:

  Дн. доза:

  Магнезий 

  (от 1000 mg магнезиев хлорид)

  120 mg

  120 mg

  Желатинова капсула, оризово брашно.

  Не съдържа: глутен, ГМО.

  Хранителна добавка, 180 капсули.

  Приложение: Допринася за нормалното функциониране на нервната, мускулната и сърдечно-съдовата система.

  Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, лица под 18 годишна възраст или такива страдащи от Улцерозен колит. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 капсули дневно .

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Double Wood® Supplements, USA