Навигация
Кошница

Double Wood Магнезий ацетил таурат 60 капсули

Double Wood Магнезий ацетил таурат 60 капсули
Безплатна
Доставка
Double Wood Магнезий ацетил таурат 60 капсули
  89,25 лв.
  Купи

  Магнезиевият ацетил таурат представлява комплекс от магнезий и таурин. Той подпомага преноса на магнезий в клетките и действа като стабилизатор на клетъчната мембрана. Тези негови качества допринасят за многобройните ползи от приемането му за човешкия организъм.

  Описание и основни свойства на магнезиевия ацетил таурат

  Магнезият участва в над 400 биохимични реакции, включително в осмотичния и в инсулиновия транспорт на глюкозата, както и във всички етапи на производството на енергия. Той игре важна роля в свързването на АТФ с различни протеини, което го превръща във важен фактор в процеса на окислителното фосфорилиране, позволяващ на клетките временно да съхраняват удобна за използване енергия.

  Освен това магнезият и важен участник в хомеостазата – механизъм, поддържаш равновесието в организма (клетъчен баланс, сърдечен ритъм, телесна температура, храносмилане, работа на отделителната система) и незаменим фактор за полимеризацията на нуклеиновите киселини.

  Втората съставка в този комплекс – тауринът, е аминокиселина с многостранно действие. Тя участва в регулирането на осмотичното налягане, подобрява клетъчната активност, участва в провеждането на нервните импулси, укрепва сърдечния мускул и стабилизира сърдечния ритъм, предотвратява образуването на тромби, действа като антиоксидант, подобрява паметта, подпомага секрецията на жлъчен сок и прочистването на черния дроб. Недостигът на таурин води до увреждане на ретината и отслабване на имунната система, а при хора с наднормено тегло – до допълнително натрупване на килограми. Тялото трудно може да си набави достатъчни количества чрез храната, тъй като аминокиселината бързо се разгражда при физически натоварвания.

  Недостигът на магнезий в организма също представлява реална опасност в последните години, вероятно вследствие на някои особености на хранителния режим и наличните продукти в пренаселения Западен свят. Това го превръща и в един от най-популярните като хранителна добавка минерали в наши дни. В комплекс с таурина той се отличава с изключително висока бионаличност, особено по отношение на мозъка.

  Ползи от приемането на магнезиев ацетил таурат

  Облекчава симптомите при ПМС – Редица клинични изпитвания показват, че магнезият е едно от надеждните лекарства при предменструален синдром. Това се дължи на свойството му да успокоява нервната система, като нормализира въздействието на различни хормони (най-вече прогестерон) върху централната нервна система. Бионаличността, обусловена от комбинирането с таурин засилва неговото действие.

  Намалява стреса и повишава настроението – Добавката успокоява нервната система и намалява активността на оста хипоталамус-хипофиза-надбъбреци. Резултатът е понижена тревожност, по-ниски нива на кортизол и повишена способност за справяне със стреса. Намаленият стрес от своя страна въздейства положително върху менструалния цикъл и здравето изобщо.

  Повишава качеството на съня – Магнезият изпълнява ролята на щит, който предпазва нервните клетки от прекалено силни дразнения и по този начин действа успокояващо. Тауринът засилва ефекта от действието му, като блокира импулсите между нервните клетки и мозъка. Това ускорява заспиването, удължава времетраенето на съня и подобрява неговото качество.

  Помага при глаукома – В качеството си на блокер на калциевите канали магнезият допринася за стабилизиране на състоянието на пациенти с глаукома, като предпазва клетките на ретината от апоптоза (програмирана клетъчна смърт, предизвикана от NMDA рецептор, на който въздейства магнезиевият ацетил таурат.

  Добавката има още редица полезни ефекти върху здравето - нормализира кръвното налягане и работата на сърдечно-съдовата система, поддържа здравето на костната система, повишава чувствителността към инсулина.

  Съставки:

  В 2 капс.:

  Дн. доза:

  Елементарен магнезий 

  Извлечен от 700 mg магнезиев ацетил таурат /TaurMag®

  45.5 mg

  45.5 mg

  Желатинова капсула, оризово брашно, микрокристална целулоза.

  Хранителна добавка, 60 капсули.

  Приложение: Допринася за нормалното състояние на нервната система и нормален хормонален баланс в организма.

  Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18-годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 капсули дневно.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Double Wood® Supplements, USA