Навигация
Кошница

Double Wood Магнезий ацетил таурат 60 капсули

Магнезиевият ацетил таурат представлява комплекс от магнезий и таурин. Той подпомага преноса на магнезий в клетките и действа като стабилизатор на клетъчната мембрана. Тези негови качества допринасят за многобройните ползи от приемането му за човешкия организъм.

Описание и основни свойства на магнезиевия ацетил таурат

Магнезият участва в над 400 биохимични реакции, включително в осмотичния и в инсулиновия транспорт на глюкозата, както и във всички етапи на производството на енергия. Той игре важна роля в свързването на АТФ с различни протеини, което го превръща във важен фактор в процеса на окислителното фосфорилиране, позволяващ на клетките временно да съхраняват удобна за използване енергия.

Освен това магнезият и важен участник в хомеостазата – механизъм, поддържаш равновесието в организма (клетъчен баланс, сърдечен ритъм, телесна температура, храносмилане, работа на отделителната система) и незаменим фактор за полимеризацията на нуклеиновите киселини.

Втората съставка в този комплекс – тауринът, е аминокиселина с многостранно действие. Тя участва в регулирането на осмотичното налягане, подобрява клетъчната активност, участва в провеждането на нервните импулси, укрепва сърдечния мускул и стабилизира сърдечния ритъм, предотвратява образуването на тромби, действа като антиоксидант, подобрява паметта, подпомага секрецията на жлъчен сок и прочистването на черния дроб. Недостигът на таурин води до увреждане на ретината и отслабване на имунната система, а при хора с наднормено тегло – до допълнително натрупване на килограми. Тялото трудно може да си набави достатъчни количества чрез храната, тъй като аминокиселината бързо се разгражда при физически натоварвания.

Недостигът на магнезий в организма също представлява реална опасност в последните години, вероятно вследствие на някои особености на хранителния режим и наличните продукти в пренаселения Западен свят. Това го превръща и в един от най-популярните като хранителна добавка минерали в наши дни. В комплекс с таурина той се отличава с изключително висока бионаличност, особено по отношение на мозъка.

Ползи от приемането на магнезиев ацетил таурат

Облекчава симптомите при ПМС – Редица клинични изпитвания показват, че магнезият е едно от надеждните лекарства при предменструален синдром. Това се дължи на свойството му да успокоява нервната система, като нормализира въздействието на различни хормони (най-вече прогестерон) върху централната нервна система. Бионаличността, обусловена от комбинирането с таурин засилва неговото действие.

Намалява стреса и повишава настроението – Добавката успокоява нервната система и намалява активността на оста хипоталамус-хипофиза-надбъбреци. Резултатът е понижена тревожност, по-ниски нива на кортизол и повишена способност за справяне със стреса. Намаленият стрес от своя страна въздейства положително върху менструалния цикъл и здравето изобщо.

Повишава качеството на съня – Магнезият изпълнява ролята на щит, който предпазва нервните клетки от прекалено силни дразнения и по този начин действа успокояващо. Тауринът засилва ефекта от действието му, като блокира импулсите между нервните клетки и мозъка. Това ускорява заспиването, удължава времетраенето на съня и подобрява неговото качество.

Помага при глаукома – В качеството си на блокер на калциевите канали магнезият допринася за стабилизиране на състоянието на пациенти с глаукома, като предпазва клетките на ретината от апоптоза (програмирана клетъчна смърт, предизвикана от NMDA рецептор, на който въздейства магнезиевият ацетил таурат.

Добавката има още редица полезни ефекти върху здравето - нормализира кръвното налягане и работата на сърдечно-съдовата система, поддържа здравето на костната система, повишава чувствителността към инсулина.

Съставки:

В 2 капс.:

Дн. доза:

Елементарен магнезий 

Извлечен от 700 mg магнезиев ацетил таурат /TaurMag®

45.5 mg

45.5 mg

Желатинова капсула, оризово брашно, микрокристална целулоза.

Хранителна добавка, 60 капсули.

Приложение: Допринася за нормалното състояние на нервната система и нормален хормонален баланс в организма.

Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18-годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 капсули дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Double Wood® Supplements, USA

Срок на промоцията

Специално предложение
Период на промоциядо 31.07.2024 г. или до изчерпване на количествата