Навигация
Кошница

Double Wood Кератин 120 капсули

Double Wood Кератин 120 капсули
Double Wood Кератин 120 капсули
  58,09 лв.
  Купи

  Кератинът е влакнест структурен протеин, който изгражда косата, кожата и ноктите на човека. По-малък процент има в жлезите с вътрешна секреция и вътрешните органи. Изпълнява основно защитна функция и е по-устойчив на надраскване и разкъсване от останалите протеини в тялото.

  Описание и основни свойства на кератина

  Човешкото тяло е покрито издръжлив защитен слой, който не позволява на вода и други вещества да проникват през кожата. Гъвкавостта и здравината си този предпазен щит дължи на белтък със структура, наподобяваща тройна спирала, който се нарича кератин.

  Кератинът представлява неразтворим здрав протеин, който осигурява защита на по-голямата част от покривната система на човека и играе важна роля за зрението. Дисулфидните мостове, свързващи трите нишки на изграждащите го аминокиселини осигуряват еластичност на кожата и косата, а зъбния емайл и ноктите правят здрави и твърди.

  Недостигът на кератин, обикновено настъпващ с напредване на възрастта, забавя растежа на косата, изтощава я и я прави чуплива. Възможно е също така ноктите да изтънеят и да се обезцветят. Приемането на кератин като хранителна добавка може да спре тези процеси и да донесе други ползи за тялото.

  Ползи от приемането на кератин

  • Заздравява косата

  Кератинът изглажда кутикулите – клетките, изграждащи застъпващите се люспи, които формират на-външния защитен слой на космите и така възстановява обема и естествения блясък на косата. Освен това ускорява растежа ѝ и ограничава косопада.

  • Поддържа еластичността на кожата

  Осигуряването на необходимите на организма количества кератин подобрява състоянието на съединителната тъкан. Протеинът допринася за хидратирането на кожата, като по този начин я прави по-еластична и по-гладка.

  • Ускорява заздравяването на рани

  Благодарение на благотворно му влияние върху кожата кератинът се превърна в изключително обещаващ биоматериал за лечение на различни видове рани. Изследванията сочат, че това се дължи на способността му да стимулира растежа на здрави клетки в засегнатите зони.

  Кератинът има и други полезни качества, които все още са в процес на изучаване от специалистите. Изследват се свойствата му на антиоксидант, връзката между недостига на този протеин в организма и някои видове диабет и т.н. 

  Съставки:

  В 2 капс.:

  Дн. доза:

  Хидролизирани кератинови пептиди

  500 mg

  500 mg

   

  Капсула, микрокристална целулоза.

  Не съдържа: глутен, ГМО.

  Хранителна добавка, 120 капсули.

  Приложение: Допринася за нормалното състояние на косата, кожата, ноктите и съединителната тъкан.

  Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18 годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 капсули дневно.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина! 

  Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

  Производител: Double Wood® Supplements, USA