Навигация
Кошница

Double Wood Хиалуронова киселина 180 капсули

Double Wood Хиалуронова киселина 180 капсули
-15 %
Double Wood Хиалуронова киселина 180 капсули
  58,09 лв.
  68,34 лв.
  Купи

  Хиалуроновата киселина е природно органично съединение, което присъства във високи концентрации в човешкото тяло. Основната ѝ функция в организма е задържането на вода, с което допринася за здравословното хидратиране на съдържащите я тъкани. Хиалуроновата киселина изпълнява също така важна роля за поддържане на здравето на ставите и за зарастването на рани. С възрастта съдържанието ѝ в тялото намалява и това я нарежда сред набиращите все по-голяма популярност хранителни добавки.

  Хиалуронова киселина

  Технически хиалуроновата киселина е захар или по-точно полизахарид от групата на глюкозамионгликаните, което присъства естествено т човешкото тяло. Тя представлява гъста бистра субстанция, която е широко разпространена в съединителната, епителната и нервната тъкан на тялото.

  Хиалуроновата киселина е един от основите компоненти на екстрацелуларния матрикс – триизмерна мрежа от макромолекули като колаген, ензими и други важни протеини, осигуряващи структурна и биохимическа поддръжка на намиращите се около тях клетки, което ѝ отрежда важна роля в пролиферацията и миграцията на клетките.

  Основните биохимични функции на хиалуроновата киселина е да поддържа формата и еластичността на очите, да осигурява смазване на ставите, да ограничава възпалителните процеси, да съдейства за зарастването на рани, да поддържа хидратацията на клетките и да поддържа свежия младежки вид на кожата.

  Тялото произвежда естествено хиалуронова киселина, но с времето запасите ѝ в тялото намаляват. Причина за това са не само естествените процеси, свързани със стареенето на тялото, но и редица фактори като въздействието на околната среда и най-вече на слънчевата радиация, тютюнопушенето, употребата на алкохол и други.

  Здравословни ефекти на хиалуроновата киселина

  • Поддържа здравето на ставите – В ролята си на важна градивна единица на ставния хрущял хиалуроновата киселина съдейства за поддържане на еластичността и гъвкавостта на хрущялите и играе важна роля за тяхната устойчивост на механични натоварвания. Тя влиза в състава и на синовиалната течност, чиято функция е да намалява триенето в ставните връзки. Благодарение на противовъзпалителните си свойства хиалуроновата киселина допринася също така за облекчаването на симптомите на различни ревматоиден артрит, остеоартрит и някои други ставни заболявания. 
  • Допринася за здравината и еластичността на кожата – Свойството на хиалуроновата киселина да се свързва с хидялокпатно надвишаващи теглото ѝ количества вода допринася за хидратирането на кожата в дълбочина и за поддържане на нейната гладкост и еластичност. Установено е, че тя също така допринася за подобряване кожната бариера, чиято роля е да предпазва организма от патогени, алергени и други дразнители.
  • Подпомага заздравяването на рани – Хиалуроновата киселина съдейства за хидратирането на екстрацелуларния матрикс, с което стимулира миграцията на клетките в увредените участъци. По този начин тя подпомага образуването на гранулационната тъкан на повърхността на раните, която способства за изграждането на новата структура и повишава защитата ѝ от инфекциозни патогени.
  • Облекчава сухотата и дискомфорта в очите – Около 15% от по-възрастните хора страдат проблем, известен като „сухо око“, който е втората по честота причина за посещение на очен лекар след влошеното зрение. Благодарение на хидратиращите си свойства хиалуроновата киселина е едно от най-прилаганите средства срещу подобни симптоми. Тя се прилага често и след операции на очите за по-бързо възстановяване и на ограничаване на неприятните усещания.


  Научни изследвания сочат, че хиалуроновата киселина може да съдейства и за преодоляване на проблеми като вагинална сухота, стомашни киселини, гингвинит и ранички в устната кухина.

  Съставки:

  В 2 капс.:

  Дн. доза:

  Хиалуронова киселина (натриев хиалуронат)

  200 mg

  200 mg

   

  Желатинова капсула, целулоза, магнезиев стеарат.

  Хранителна добавка, 180 капсули.

  Приложение: Допринася за нормалното състояние на косата, кожата, ноктите и съединителната тъкан.

  Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г: По 2 капсули дневно, за предпочитане на празен стомах.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Double Wood® Supplements, USA

  Срок на промоцията

  Специално предложение
  Период на промоциядо 31.07.2024 г. или до изчерпване на количествата