Навигация
Кошница

Double Wood Хуперизин А 200 µg 120 таблетки

Double Wood Хуперизин А 200 µg 120 таблетки
Double Wood Хуперизин А 200 µg 120 таблетки
  58,56 лв.
  Купи

  Хуперзин А е алкалоидно съединение, което се извлича от разпространен основно в Далечния Изток мъх. Смята се, че притежава редица невропротективни и ноотропни свойства, благодарение на които може да подпомогне лечението на някои тежки неврологични проблеми като болестта на Алцхаймер.

  Описание и основни свойства на хуперзин А

  Този фитохимикал представлява сескитерпенов алкалоид, който се съдържа в някои представители на семейство Плаунови и най-вече в Huperzia serrata, роднина на разпространената в България иглолистна хуперция. В китайската традиционна медицина растението се използва за лечение на висока температура, възпаления и психични заболявания, включително шизофрения.

  Хуперзин А е мощен обратим инхибитор на ензима ацетилхолинестераза (АХЕ), който разгражда невротрансмитера ацетилхолин и така прекратява синаптичното предаване. Установено е, че приемането на алкалоидното съединение може да допринесе за повишаване на нивата на ацетилхолина, който е ключов фактор за когнитивната функция и най-вече за нервните механизми на паметта.

  Някои нови научни изследвания показват, че освен симптоматично въздействие върху когнитивната функция чрез инхибиране на АХЕ, хуперзин А може да има и не-холинергични ефекти върху някои сериозни невродегенеративни състояния от типа на болестта на Алцхаймер. Най-съществения от тях е предпазването на невроните от оксидативни увреждания и митохондриална дисфункция, предизвикани от бета амилоиди.

  Последното научно откритие, свързано с този фитохимикал е, че той може да намали натрупването на желязо в мозъка и по този начин да намали съществено темповете на клетъчна смърт на холинергичните неврони, с което да забави развитието на невродегенеративните разстройства. 

  Ползи от приемането на хуперзин А

  • Съдейства за подобряване на паметта – Ноотропните свойства на хуперзин А са доказани емпирично в експеримент с ученици от горния гимназиален етап. След едномесечен прием на малки дози веществото в продължение на 4 седмици е отчетено подобрение на паметта и възможностите за учене по няколко показателя. Клинични изпитвания показват, че алкалоидът има потенциал и като средство за стимулиране на запаметяването и когнитивното представяне и при хора от третата възраст.
  • Подпомага когнитивната функция – Установено е, че хуперзин А стимулира секрецията на NGF (нервен растежен фактор) – невротрофин, който изпълнява ключова роля в развитието и поддържането на когнитивните способности в процеса на развитие и на поддържане на нервната система. Освен за поддържане на правилния хомеостатичен баланс между лигандите и рецепторите, алкалоидът ограничава дефицитите в паметта и увреждането на неврони.
  • Допринася за повишаване качеството на съня – Научни изследвания показват, че хуперзин А може да увеличи продължителността на съня с бързи движения на очите (REM фаза), който има важно значение за развитието на мозъка, паметта и настроението. Това е и фазата, в която човек сънува. Учените все още не са изяснили напълно механизма на това въздействие, но се предполага, че е свързан отново с регулирането на нивата на ацетилхолина.

  Съставки:

  В 1 табл.:

  Дн. доза:

  Хуперизин-А

  200 µg

  200 µg

   

  Дикалциев фосфат, микрокристална целулоза, кроскармелоза натрий, стеаринова киселина, магнезиев стеарат, силициев диоксид, хидроксипропилметил целулоза, титанив диоксид, полиетинил гликол, хранителна глазура, восък.

  Не съдържа: глутен, ГМО.

  Хранителна добавка, 120 таблетки.

  Приложение: Допринася за поддържане на когнитивните функции.

  Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18-годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г: По 1 таблетка дневно.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Double Wood® Supplements, USA