Навигация
Кошница

Double Wood Бета- хидрокси-бета-метилбутират 120 капсули

Double Wood Бета- хидрокси-бета-метилбутират 120 капсули
Безплатна
Доставка
Double Wood Бета- хидрокси-бета-метилбутират 120 капсули
  69,69 лв.
  Купи

  β-хидрокси β метилбутировата киселина, по-известна като хидроксиметилбутират или НМВ е естествено произвеждано от човешкото тяло вещество, което се използва като хранителна добавка от спортисти. То участва и в състава на някои медицински храни за пациенти, които се възстановяват от рани или страдат от мускулна атрофия вследствие на рак или СПИН.

  Описание и основни свойства на HMB

  Човешкото тяло произвежда хидроксиметилбутират при разграждането на л-левцин – незаменима, верижно разклонена аминокиселина (BCAA), която изпълнява основна роля в синтеза на протеини и възстановяването на мускулите. Подобно на метаболитния си прекурсор – левцина, НМВ повишава синтеза на протеини в скелетната мускулатура чрез фосфорилиране на ензима mTOR. Приемането му като добавка води и до повишаване на секрецията на хормона на растежа в отговор на упражнения за издръжливост.

  При здрави възрастни хидроксиметилбутиратът допринася за увеличаване на размера и силата на мускулите и на немастната телесна маса, за намаляване на уврежданията на скелетната мускулатура при физически натоварвания, за подобряване на резултатността при аеробни тренировки и за бързо възстановяване.

  Прилагането му помага и за запазване или увеличаване на немастната телесна маса и силата ви мускулите при хора, страдащи от атрофия вследствие на възрастови изменения. Това се дължи на свойството му да инхибира разграждането на протеини в мускулната тъкан.

  При досегашните клинични изпитания не са открити негативни ефекти при дългосрочно използване на хидроксиметилбутирата като хранителна добавка при възрастни.

  Ползи от приемането на НМВ

  • Повишава резултатността при силови тренировки

  Със свойството си да стимулира биосинтеза на протеини хидроксиметилбутиратът допринася за натрупване и запазване на мускулна маса и сила при големи физически натоварвания и същевременно подпомага бързото възстановяване след тренировките.

  • Намалява разграждането на мускулите

  Хидроксиметилбутиратът ограничава катаболизма на скелетната мускулатура посредством различни вътрешноклетъчни механизми, например като потиска действието на някои гени и ензими, които разграждат протеините. 

  Това негово свойство е полезно при нискокалорични диети, при различни състояния, свързани със загуба на тегло като СПИН, мускулна атрофия и други, както и при обездвижване, предизвикано от заболяване или напреднала възраст. 

  • Подпомага адаптацията към тренировка

  Клинично изследване показва значително повишаване на аеробния капацитет, скок в анаеробния и намаляване на телесните мазнини при елитни спортисти, приемащи хидроксиметилбутират в продължение на 12 седмици.

  Има данни, че хидроксиметилбутиратът помага още за намаляване на холестерола, за нормализиране на високо кръвно налягане, за лечение на заболявания на сърдечно-съдовата система и на други състояния. 

  Съставки:

  В 2 капс.:

  Дн. доза:

  Калций 

  (oт 1000 mg калциев бета-хидрокси-бета-метилбутират)

  164 mg

  164 mg

   

  Желатинова капсула, оризово брашно, микрокристална целулоза, силициев диоксид.

  Не съдържа: глутен, ГМО.

  Хранителна добавка, 120 капсули. 

  Приложение: HMB е аминокиселина, която допринася за нормалното състояние на мускулите.

  Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18 годишна възраст. Избягвайте прекомерния прием на кофеинови напитки. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 капсули дневно (за предпочитане 20 минути преди тренировка).

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Double Wood® Supplements, USA