Навигация
Кошница

Double Wood Дихидромирицетин + eлектролити 30 таблетки

Double Wood Дихидромирицетин + eлектролити 30 таблетки
Безплатна
Доставка
Double Wood Дихидромирицетин + eлектролити 30 таблетки
  70,57 лв.
  Купи

  Добилият популярност като средство за облекчаване на краткотрайните последствия от злоупотреба с алкохол дихидромирицетин може да провокира важни процеси, които да стимулират възстановяването на черния дроб и да повишат устойчивостта му на увреждания. Освен това фитохимикалът притежава изразени антиоксидантни, противотуморни и противовъзпалителни свойства.

  Описание и основни свойства на дихидромирицетина

  Дихидромирицетинът, наричан още като ампелопсин или DHM е флаванонол – вид флаваноид, който се съдържа в множество различни растения, включително в дървета от семейството на боровете и кедрите. В традиционните медицински практики на Япония, Китай и Корея, под формата на извлек от японското стафидено дърво (Hovenia dulcis), той се прилага срещу висока температура, паразитни инфекции, като слабително, при проблеми с черния дроб и като средство срещу махмурлук.

  Съвременните научни изследвания показват, че полезните за организма свойства на този фитохимикал далеч надминават облекчаването на неприятните сутрешни последствия от тежка нощ. Установено е, че дихидромирицетинът оказва благотворно въздействие на редица органи и системи в тялото и осигурява дълготрайна защита на черния дроб срещу увреждания, причинени от външни фактори.

  В състава на тази хранителна добавка са включени и редица електролити, които са ключов фактор за правилното функциониране на нервната система, мускулите, сърцето и мозъка. Освен това те допринасят за поддържане на водния и киселинния (рН) баланс в тялото, участват в транспортирането на хранителни вещества до клетките и в отвеждането на отпадъчните субстанции.

  Ползи от приемането на дихидромирицетин

  • Поддържа здравето на черния дроб – Дихидромирицетинът осигурява защита на черния дроб от въздействието на алкохола, като регулира липидния метаболизъм и стимулира метаболизма на етанола. Освен това той противодейства на стеатозата, като ограничава натрупването на липиди в черния дроб. Не на последно място фитохимикалът инхибира синтеза на сигналните молекули цитокини, които предизвикват увреждания на чернодробните клетки.
  • Ограничава оксидативния стрес – Установено е, че дихидромирицетинът противодейства ефективно на липидната пероксидация, да за ограничи оксидативните увреждания, предизвикани от свободните радикали. По този начин той съдейства за подобряване на антиоксидантния капацитет на тялото, като подпомага поддържането на баланса в клетъчната хомеостаза.
  • Подпомага отслабването – Научно изследване показва, че дихидромирицетинът ограничава образуването на липидни капчици в адипоцитите (клетки в съединителната тъкан, специализирани в натрупването на мазнини). Фитохимикалът противодейства на затлъстяването и като регулира метаболизма на жлъчна киселина.
  • Намалява риска от атеросклероза – Дихидромирицетинът противодейства на развитието на атеросклероза, като потиска образуването на лезии, възпалението на кръвоносните съдове и оксидативния стрес. Установено е, че той допринася също така за предотвратяване на хиперлипидемията и натрупването на течност в коремната кухина, като регулира нивата на някои протеини, участващи в биогенезата на HDL холестерола и окислението на мастните киселини.

  Дихидромирицетинът може да проявява и антиканцерогенни свойства, свързани с модулацията на образуването на активни кислородни форми и с митохондриалната апоптоза. Най-често фитохимикалът се прилага в съчетание с други химиотерапевтични средства за регулиране на програмираната клетъчна смърт на раковите клетки с минимално увреждане на незасегнатите от патологични изменения тъкани.

  Има данни, че дихидромирицетинът може да допринесе на контролирането на кръвната захар, да противодейства на редица микробни инфекции, да съдейства за подобряване на сърдечното здраве и на когнитивните функции.

  Съставки:

  В 2 табл.:

  Дн. доза:

  Дихидромирицетин

  2000 mg

  2000 mg

  Калций (карбонат)

  44 mg

  44 mg

  Магнезий (оксид)

  22 mg

  22 mg

  Хлорид

  (натриев хлорид и калиев хлорид)

  354 mg 

  354 mg 

  Натрий (натриев хлорид)

  200 mg

  200 mg

  Калий (калиев хлорид)

  62 mg

  62 mg

   

  Микрокристална целулоза, стеаринова киселина, кроскармелоза натрий, магнезиев стеарат, силициев диоксид, дикалциев фосфат.

  Не съдържа: глутен, ГМО.

  Хранителна добавка, 30 таблетки.

   

  Приложение: Допринася за нормалното функциониране на черния дроб.

  Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18-годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г: При консумация на алкохол: По 2 таблетки вечер с обилно количество вода, за предпочитане преди сън.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Double Wood® Supplements, USA