Навигация
Кошница

Double Wood D-Аспарагинова киселина 2000 mg 300 капсули

Double Wood D-Аспарагинова киселина 2000 mg 300 капсули
Безплатна
Доставка
Очаква доставка
Double Wood D-Аспарагинова киселина 2000 mg 300 капсули
  92,33 лв.

  Аспарагиновата киселина е неесенциална аминокиселина, която се произвежда естествено в тялото от приетите с храната вещества. Тя участва в редица процеси в организма като синтеза на протеини и регулирането на някои хормони и се използва най-вече за повишаване на нивата на тестостерон при мъже с репродуктивни проблеми и при спортисти като стимулатор с краткотрайно действие.

  Описание и основни свойства на D-аспарагиновата киселина

  Подобно на повечето аминокиселини и аспарагиновата съществува в две форми – L и D. Те имат една и съща химическа формула, но молекулярните им структури са огледални една на друга, поради което се определят като „лява“ (L) и „дясна“ (D). Основната функция на „лявата“ е свързана с изграждането на протеини, докато „дясната“ играе важна роля в синтеза и отделянето на хормони в тялото.

  D-аспарагиновата киселина обикновено се съдържа в хипофизата и в тестисите и участва в регулирането, секрецията и производството на тестостерон и на лутенизиращ хормон. Последният участва в регулирането на овулацията прижените и подпомага сперматогенезата при мъжете.

  Освен това D-аспарагиновата киселина участва в синтеза на четири есенциални аминокиселини в човешкото тяло – метионин, треонин, изолевцин и лизин. Метионинът е необходим за осъществяване на метаболитните процеси, треонинът е важен фактор за нормалното функциониране на централната нервна, сърдечно-съдовата и имунната системи, изолевцинът се използва в енергийната регулация, а лизинът участва в изграждането на мускулната тъкан.

  Ползи от приемането на D-аспарагинова киселина

  • Съдейства за повишаване на плодовитостта – Научно изследване сочи, че приемът на D-аспарагинова киселина води до значително повишаване на броя и подвижността на сперматозоидите на мъже с репродуктивни проблеми. По време на експеримента, продължил три месеца, 27% от партньорките на участниците са забременели, което дава практическо измерение на ефективността на веществото. Макар повечето изследвания да се провеждат с мъже, D-аспарагиновата киселина оказва благотворно въздействие и върху плодовитостта при жените, изразяващо се в повишаване качеството на овоцитите.
  • Подпомага производството на енергия – Стимулирайки производството на тестостерон D-аспарагиновата киселина съдейства за подобряване на енергийния метаболизъм в тялото. Увеличаването на енергията допринася за повишаване на издръжливостта и ефективността при спортуване и при друг тип физически натоварвания.
  • Подобрява паметта и мозъчната дейност – Установено е, че D-аспарагиновата киселина действа като ендогенен невротрансмитер, тоест участва в комуникацията между нервните клетки. По този начин тя стимулира образуването на нови нервни връзки, подобрява съхранението на спомени и допринася за повишаване на когнитивните способности.


  D-аспарагиновата киселина притежава и други полезни свойства, които съвременната наука продължава да изследва. Съществуват данни, че тя може да ускори изграждането на мускулна маса, да съдейства в лечението на еректилна дисфункция, да подобри сексуалната активност, да съдейства за повишаване на настроението и на тонуса.

  Съставки:

  В 4 капс.:

  Дн. доза:

  D-Аспаргинова киселина

  2000 mg

  2000 mg

   

  Капсула (хипромелоза), оризово брашно.


  Не съдържа: 
  глутен, ГМО.

  Хранителна добавка, 300 капсули.

  Приложение: Допринася за поддържане нормални нива на тестостерон в организма, както и нормалното състояние на мускулите.

  Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18 годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

  Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г: По 4 капсули дневно, по време на хранене.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Double Wood® Supplements, USA