Навигация
Кошница

Double Wood Екстракт от Бергамот 60 капсули

Double Wood Екстракт от Бергамот 60 капсули
Безплатна
Доставка
Double Wood Екстракт от Бергамот 60 капсули
  112,50 лв.
  Купи

  Екстрактът от бергамот се извлича от плодовете на едноименното цитрусово растение с много характерен аромат. Той съдържа множество фитохимикали, включително широк набор от флавоноиди и притежава някои полезни за човешкото здраве свойства. Приет като хранителна добавка екстрактът допринася за поддържане на нивата на холестерола в нормални граници и за поддържане на здравето и функцията на кръвните клетки.

  Описание и основни свойства на бергамота

  Бергамотът (Citrus bergamia) е цитрусово дърво с ароматни плодове с големината на портокал и жълтозелен цвят. За негова родина се смята Южна Италия, като според генетичните изследвания вероятно е получен при кръстосването на лимон и горчив портокал. Екстракти от различните части на плода се използват като лечебно средство и ароматизираща съставка в храни, чай, енфие, парфюми и различни козметични продукти.

  Едно от най-популярните приложения на бергамота е като ароматна съставка на прочутия чай Ърл Грей. Освен това етеричното масло от кората на плодовете е широко използвано в традиционната медицина. През 16 век в Италия то се използвало за лечение на различни кожни състояния, рани, треска и паразитни заболявания.

  За разлика от кората, сока от плодовете на бергамота съдържа множество уникални полифеноли, които му осигуряват много полезни за здравето свойства. Под формата на хранителна добавка екстрактът от бергамот допринася за повишаване нивата на „добрия“ холестерол, за понижаване на тези на „лошия“ и на триглицеридите, за поддържане на кръвната захар в нормални граници, за подобряване на артериалната функция и на здравето на сърдечно-съдовата система като цяло.

  Ползи от приемането на екстракт от бергамот

  • Допринася за поддържане на здравословни нива на холестерола – Установено е, че приемът на бергамот води до понижаване на концентрацията на липопротеидните комплекси с ниска плътност, известни като LDL холестерол и на триглицеридите. Същевременно се наблюдава повишаване на нивата на HDL холестерола, което намалява риска от сърдечно-съдови състояния. Действието на екстракта от бергамот не е придружено от странични ефекти, което го превръща в по-добър вариант за регулиране на холестерола от статините.
  • Не въздейства върху нивата на коензим Q10 – Повечето статини понижават концентрацията на холестерол в организма, като инхибират HMG CoA редуктазата – ензим, който участва в синтеза на ключовия за производството на енергия в клетките коензим Q10 (CoQ10). Това определя и множеството им неблагоприятни странични ефекти, тъй като понижавайки нивата на CoQ10, те намалява антиоксидантните резерви на тялото.
  • Съдейства за подобряване на артериалното здраве – Този ефект се дължи не само на нормализирането на нивата на холестерола и триглицеридите, но и на действието на някои от полифенолите в състава на екстракта, които чрез антиоксидантното си действие предпазват ендотелната тъкан на кръвоносните съдове от причинени от свободните радикали увреждания.

  Активните вещества в състава на бергамота притежават още редица полезни за здравето свойства, установени чрез лабораторни и клинични изследвания. Те подпомагат заздравяването на рани и херпеси, допринасят за намаляване на стреса и тревожността, съдействат за облекчаване на симптомите и усложненията от бактериални инфекции, противодействат на някои гъбични инфекции по кожата и участват в превенцията на развиването на метаболитен синдром.

  Съставки:

  В 2 капс.:

  Дн. доза:

  Бергамот екстракт 

  Bergamonte®, екстракт от плод на бергамот, съдържащ неоериоцитрин, нарингин, неохесперидин, мелитидин, брутеридин, пектин, витамин С.

  1000 mg

  1000 mg

   

  Капсула, микрокристална целулоза, оризово брашно.

  Не съдържа: глутен, ГМО.

  Хранителна добавка, 60 капсули.

  Приложение: Допринася за поддържане нормални нива на мазнини в организма и за нормален глюкозен метаболизъм.

  Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18 годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 капсули дневно.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Производител: Double Wood® Supplements, USA