Навигация
Кошница

Double Wood Цитиколин 300 mg 60 капсули

Double Wood Цитиколин 300 mg 60 капсули
Безплатна
Доставка
Double Wood Цитиколин 300 mg 60 капсули
  76,81 лв.
  Купи

  Цитиколинът е мощно и достъпно средство за снабдяване на организма с холин - водоразтворимо хранително вещество, прекурсор на невротрансмитера ацетилхолин, който има основно значение за много когнитивни процеси, включително паметта, мотивацията, интелигентността и настроението.

  Описание и основни свойства на цитиколина

  Цитиколинът, известен още като цитидиндифосфат холин или ЦДФ холин, е ноотропно вещество, което се използва като пролекарствено средство за снабдяване на организма с холин и уридин. При орален прием той се метаболизира в черния дроб и в червата до холин и цитидин, като последният се преработва в уридин. Цитиколинът е един от трите съдържащи холин фосфолипида, подходящи за орален прием (другите два са фосфатидил холин и Алфа-глицерил фосфорил холин / Алфа-GPC).

  Добавката е предназначена за превенция или лечение на свързани с възрастта проблеми с паметта, благодарение на факта, че и двете активни вещества в състава ѝ имат невропротективно действие и могат да подпомогнат научаването. В това отношение цитиколинът е малко по-ефективен от фосфадитилхолина, отчасти защото стимулира синтеза на последния в мозъка. Въздействието му е сравнимо с това на Алфа-GPC.

  Освен че допринася за облекчаването или терапията на различни когнитивни състояния с различна етиология, цитиколинът може да модулира действието на някои протеин-кинази, които участват в смъртта на нервните клетки и да повиши отделянето на сиртуина SIRT1 н централната нервна система.

  Ползи от приемането на цитиколин

  • Поддържа здравословните нива на холин – Холинът е макронутриент, които има много важно значение за чернодробната функция, нормалното развитие на мозъка, движението на мускулите, поддържането на енергийните нива и здравословния метаболизъм. От него и от ацетил коензим А организмът синтезира ацетилхолин – невротрансмитер и невромодулатор, който поддържа висшата нервна дейност, стимулира контракциите на скелетната мускулатура, модулира работата на холинергичната система, поддържа невропластичността, най-вече в хипокампуса и в мозъчната кора.
  • Съдейства за подобряване на паметта – Поддържайки здравословните нива на ацетилхолин, цитиколинът стимулира функцията на префронталния кортекс. По този начин той изостря чувствителността на мозъчните вериги към сензорно стимулиране, в резултат на което възприетата информация се съхранява и след това. Научни изследвания сочат, че ниските нива на ацетилхолин са предпоставка за състояния като болестта на Алцхаймер и сенилна деменция.
  • Подпомага вниманието и когнитивните функции – Цитиколинът подпомага междуклетъчната сигнализация, като стимулира производството на невротрансмитери, включително ацетилхолин, норепинефрин (норадреналин) и допамин. Ацетилхолинът е основният невротрасмитер в човешкия мозък и повишаването на нивата му допринася съществено за подобряване на вниманието, на концентрацията и на научаването.
  • Поддържа здравето на невронните мембрани – За производството на ацетилхолин мозъкът използва основно холин и така намалява количествата му, необходими за синтеза на фосфадитилхолин. Когато наличието на холин намалее или нуждите от ацетилхолин се повишат, фосфолипидите съдържащи холин – сфингомиелин и фосфатидилхолин, могат да бъдат катаболизирани от невронните мембрани и това да доведе до увреждането им.

  Различни научни изследвания показват, че цитиколинът може да подпомогне ефективно терапиите при мозъчни удари, травми на централния и гръбначния мозък, когнитивни пролеми, глаукома, амблиопия и борбата с някои зависимости.

  Съставки:

  В 1 капс.:

  Дн. доза:

  CDP Холин (цитиколин)

  300 mg

  300 mg

   

  Желатинова капсула, целулоза, силициев диоксид.

  Не съдържа: глутен, ГМО.

  Хранителна добавка, 60 капсули.

  Приложение: Допринася за поддържане на нормално когнитивно здраве.

  Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18 годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1 капсула дневно, за предпочитане сутрин.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката. 

  Производител: Double Wood® Supplements, USA