Навигация
Кошница

Double Wood Бенфотиамин 120 капсули

Double Wood Бенфотиамин 120 капсули
Безплатна
Доставка
Double Wood Бенфотиамин 120 капсули
  87,20 лв.
  Купи

  Структурно бенфотиаминът е много сходен с тиамина, по-известен като витамин В1, но се отличава от него със значително по-добра бионаличност. Предназначен е основно за лечение на различни състояния като диабетна невропатия, болест на Алцхаймер, алкохолна зависимост и други.

  Описание и основни свойства на бенфотиамина 

  Бенфотиаминът е синтетичен мастноразтворим дериват на тиамина. Повишената липидна разтворимост му позволява да преодолява по-лесно клетъчните мембрани и да прониква в невроните. Установено е, че оралният му прием осигурява на тялото по-високи нива тиамин, отколкото същото количество от водоразтворимия витамин В1.

  Тиаминът играе важна роля в енергийния метаболизъм и в разграждането на захари и въглеродните скелети. Освен това той участва в междуклетъчната сигнализация на невроните и съдейства за активиране на имунната система. Всички тези функции го нареждат сред най-важните хранителни вещества и недостатъчният му прием може да доведе до нарушаване на метаболитните процеси, повишаване на оксидативния стес и до неврологични проблеми.

  Бенфотиаминът действа, като модулира крайните продукти на гликирането (AGE) – модифицирани протеини, които могат да генерират активни кислородни форми, да се свързват с определени рецептори и на формират структури с кръстосани връзки. AGE присъстват в диабетната васкулатура и участват в прогресията на атеросклерозата. Бенфотиаминът инхибира синтеза им, с което ограничава метаболитния стрес и съдейства за предотвратяване на свързани с диабета васкуларни усложнения.

  Освен това синтетичният аналог на витамин В1 участва в регулирането на редица ензими и растежни фактори и в модулацията на механизми, свързани с оцеляването, регенерацията и програмираната смърт на клетките. 

  Здравасловни ефекти на бенфотиамина

  • Подпомага превенцията на диабетна невропатия – Бенфотиаминът може да съдейства за предотвратяване на това сериозно заболяване, състоящо се в увреждане на нервните клетки в тялото вследствие на диабет, което е свързано с повишен риск от сърдечно-съдови проблеми и смърт. Научни изследвания показват, че той предотвратява предизвиканото от повишените нива на глюкоза акумулиране на триозофосфати, което се счита за основна причина за диабетната невропатия.
  • Съдейства за облекчаване на симптомите при болест на Алцхаймер – Установено е, че бенфотиаминът ограничава отлагането на амилоидни плаки - анормални натрупвания на бета-протеини в мозъка, които се свързват с болестта на Алцхаймер. Клинични изпитвания показват, че веществото може да спре развитието на леките когнитивни нарушения в началните стадии на заболяването.
  • Намалява вредните ефекти от тютюнопушенето – Пушенето може да предизвика ендотелна дисфункция, която е една от ранните прояви на сърдечно-съдовите заболявания. Никотинът е свързан също така с оксидативен стрес и възпаления. Научни изследвания сочат, че бенфотиаминът може да противодейства на свързаните с употребата му увреждания на кръвоносните съдове и да подпомогне възстановяването на макроваскуларната тъкан при здрави пушачи.
  • Подпомага преодоляването на алкохолна зависимост – Систематичната злоупотреба с алкохол може да доведе до понижаване на нивата на тиамин в тялото. Научно изследване показва, че ежедневният прием на бенфотиамин може да помогне за преодоляване на зависимостта от алкохола. Друго проучване сочи, че веществото допринася за облекчаване на психическия стрес от абстиненцията при алкохолици. 


  Бенфотиаминът може да допринесе също така за облекчаването и терапията на други здравословни проблеми като тревожност, болки в гърба, депресия, фибромиалгия, недиабетна невропатия, ишиас и т.н. 

  Съставки:

  В 2 капс.:

  Дн. доза:

  Бенфотиамин

  300 mg

  300 mg

   

  Растителна капсула (хипромелоза), оризово брашно. 

  Хранителна добавка, 120 капсули.

  Приложение: Допринася за нормалното функциониране на нервната система.

  Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г: По 1 капсула дневно.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител:Double Wood® Supplements, USA