Навигация
Кошница

Double Wood Артемизинин 120 капсули

Double Wood Артемизинин 120 капсули
Безплатна
Доставка
Double Wood Артемизинин 120 капсули
  96,53 лв.
  Купи

  Артемизинин е вещество, което се извлича от растението Artemisia annua, използвано от хилядолетия в китайската традиционна медицина. Най-често се използва като имуностимулант, но има доказателства, че съдейства за възстановяване на клетките и забавя процесите на стареене в организма.

  Произход и основни свойства на артемизинина

  Лечебните свойства на растението Artemisia annua, познато още като сладък пелин, са известни на китайските лечители още от дълбока древност. Използват го при треска, настинка, грип и редица други здравословни проблеми.

  Като отделно вещество обаче артемизининът става известен сравнително отскоро. Заслугата е на Ту Йоуйоу – химик и фармацевт, която го открива през 1972 година в рамките на секретна програма на китайската армия за намиране на ефикасен лек срещу малария. Качествата на веществото бързо намират доказателство, спасявайки живота на милиони болни от малария в цял свят и признанието не закъснява. За откритието си Ту Йоуйоу е удостоена с Нобеловата награда по медицина за 2015 г.

  Артемизининът е пролекарство на биологично активното вещество дихидроартемизинин. Той действа като разгражда кислородните мостове на органичните пероксиди посредством железния (II) оксид в еритроцитите. При този процеса се отделят свободни радикали, които атакуват биологичните макромолекули и предизвикват оксидативен стрес в клетките на паразита. Този механизъм е особено ефективен при маларията, но проведени наскоро изследвания показват, че артемизининът се свързва с различни клетъчни цели, което предполага потенциал за доста по-широк спектър от приложения.

  Ползи от приемането на артемизинин

  • Поддържа здравето на имунната система – Артемизининът не само лекува паразитни заболявания, но и регулира работата на имунната система. Активното вещество дихидроартемизинин стимулира производството на цитотоксични Т-клетки, които унищожават вирусно инфектирани или неопластично трансформирани клетки и потиска имунния отговор на В-клетките. Така артемизининът активно модулира имунната система.
  • Забавя стареенето – Благодарение на антиоксидантните си свойства артемизининът подпомага възстановяването на клетките и така забавя процесите на стареене в организма.
  • Помага при пародонтит – Противовъзпалителните, антиоксидантните и противомикробните свойства на артемизинина се оказват ефективни и при пародонтит, противодействайки на свързаните със заболяването микроорганизми Aggregatibacter actinomycetemcomitansFusobacterium nucleatum subsp. animalisFusobacterium nucleatum subsp. polymorphum, и Prevotella intermedia.

  Изследванията на полезните за човешкия организъм качества на артемизинина продължават, но вече са налице обещаващи резултати за ефекта от прилагането му при лечение на СПИН, различни автоимунни заболявания и други състояния.

  Съставки:

  В 2 капс.:

  Дн. доза:

  Артемизин (от листа на сладък пелин)

  200 mg

  200 mg

  Хипромелозна капсула, оризово брашно.

  Не съдържа: глутен, ГМО.

  Хранителна добавка, 120 капсули.

   

  Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната система.

  Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18 годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 капсула дневно (по време или след хранене).

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Double Wood® Supplements, USA