Навигация
Кошница

Double Wood Апигенин 120 капсули

Double Wood Апигенин 120 капсули
Безплатна
Доставка
Double Wood Апигенин 120 капсули
  69,64 лв.
  Купи

  Апигенинът е флавоноид и антиоксидант, който се среща в много плодове и зеленчуци. Особено добър източник на това вещество е чаят от лайка. Апигенинът се използва като успокояващо, подобряващо съня и намаляващо стреса средство.

  Описание и основни свойства на апигенина

  Флавоноидите са клас фитохимикали, които растенията използват за защита от патогени и вредни слънчеви лъчи. Някои от тях служат за привличане на опрашители като пчели и пеперуди. Те служат на растенията и за регулиране на метаболизма. Най-разпространения в царството на растенията флавоноид е апигенинът.

  В човешкия организъм апигенинът действа като чистач на свободни радикали и антиоксидант, който намалява сериозно оксидативния стрес. Всъщност хората са се възползвали от полезните му свойства векове, преди да имат представа какво точно представлява. Чаят от лайка още от древността бил много популярно традиционно средство за облекчаване на нервното напрежение и стреса.

  Заинтригувани от ефективността на отварата, учените започват да изследват възможностите на апигенина и резултатите са впечатляващи. Оказва се, че жълтият на цвят флавоноид помага при изключително широк спектър здравословни проблеми.

  Научно изследване показва, че приемането на апигенин води до понижаване нивото на общия холестерол, намаляване на инсулиновата резистентност и на активността на гликогенните ензими в черния дроб.

  При изследвания, свързани с онкологични проблеми е установено, че апигенинът действа като инхибитор на стероидогенните ензими, които изпълняват важна роля в развиването на рак на простатата. Освен това се оказва, че той има прооксидативно въздействие върху раковите клетки, което предполага, че може да бъде използват при химиотерапия.

  Флавоноидът оказва благотворно въздействие и при редица други състояния като метаболитен синдром, чернодробни проблеми и псориазис.

  Ползи от приемането на апигенин

  • Повишава качеството на съня – Апиногенът се свързва с мозъчните рецептори, на които въздействат и бензодиазепините – набираща популярност група лекарства за подобряване на съня и намаляване на стреса, предизвиквайки седативен отговор. В резултат на това се наблюдава значително нарастване на продължителността и качеството на съня.
  • Поддържа здравословни нива на стреса - Научни изследвания показват, че апиногенът влияе положително при депресивни състояния и повишава настроението. Той редуцира нивата на кортизола, наричан още „хормон на стреса“, като блокира ензима, който го произвежда и допринася за облекчаване на нервното напрежение.
  • Подобрява състоянието на кожата – Антиоксидантните свойства на апиногена се отразяват благоприятно на здравето на кожата, като повишават плътността и еластичността ѝ и намаляват дължината на бръчките. На клетъчно ниво флавоноидът ограничава вредното въздействие на UV лъчите.
  • Има противомикробно действие – Апигенинът противодейства на някои устойчиви на антибиотиците бактерии и повишава бактериалното съпротивление на организма. Според учените той може да се използва като естествен антибиотик или като хранителна добавка, засилваща действието на антибиотиците. Флавоноидът потиска и редица вируси, включително тези на херпес, на хепатит С, на грип и на африканската чума по свинете.
  • Облекчава болките – Благодарение на антиинфламаторните си свойства апигенинът може да намалява болките и дискомфорта, свързани с възпалителни процеси, включително храносмилателни проблеми, инфекции, мигрена. Той потиска свръхпроизводството на цитокини, което може да предизвика някои заболявания.
  • Поддържа сърдечното здраве – Апигенинът поддържа здравето на сърдечносъдовата система като понижава кръвното налягане и ограничава отоците, клетъчната смърт и оксидативния стрес.

  Всичко това е само част от полезните свойства на апигенина. Различни изследвания показват, че той помага при диабет, подобрявайки инсулиновата резистентност и действа като естествен антиканцероген, като предизвиква блокиране на растежа и апоптоза на клетките на редица тумори. Напоследък флавоноидът набира популярност и в бодибилдинга, където се използва за повишаване на тестостерона и блокиране на производството на естроген.

  Съставки:

  В 1 капс.:

  Дн. доза:

  Апигенин

  50 mg

  50 mg

   

  Капсула, оризово брашно.

  Не съдържа: глутен, ГМО.

  Хранителна добавка, 120 капсули.

  Приложение: Допринася за нормалното състояние на организма и в частност на нервната система.

  Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18-годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: Не приемайте повече от 1 капсула дневно!

  При повишени нива на стрес: По 1 капсула сутрин по време или след хранене.

  За поддържане на здравословен сън: По 1 капсула вечер след хранене.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

  Производител: Double Wood® Supplements, USA