Навигация
Кошница

Double Wood Алфа-глицерил фосфорил холин 60 капсули

Double Wood Алфа-глицерил фосфорил холин 60 капсули
Безплатна
Доставка
Очаква доставка
Double Wood Алфа-глицерил фосфорил холин 60 капсули
  60,49 лв.

  Алфа-глицерил фосфорил холинът или Alpha-GPC е водоразтворим фосфолипид, който действа като прекурсор на невротрансмитера ацетилхолин (ACh). Той изпълнява важна роля за множество когнитивни процеси, включително за паметта, интелигентността и настроението. Счита се за най-бионаличната форма на холин благодарение на способността си бързо да преминава кръвно-мозъчната бариера.

  Описание и основни свойства на Alpha-GPC

  Alpha-GPC е съдържаща холин молекула, която участва във фосфолипидния метаболизъм. Макар да се съдържа в редица храни (червено месо и органи, млечни продукти, пшеничени кълнове), за да бъде метаболитно активно, веществото трябва да се приема в по-големи количества. Оценен на базата на серумни стойности, резултати от клинични интервенции и теглово процентно съдържание, Alpha-GPC се оказва по-ефективен прекурсор на ацетилхолина от холина и CDP-холина. Освен това той притежава важното свойство да преминава кръвно-мозъчната бариера и директно да повишава нивата на ACh в централната нервна система.

  Alpha-GPC се метаболизира до холин и глицерол-3-фосфат основно в стомашно-чревния тракт и в мозъка. Като прекурсор на ACh холинът поддържа редица когнитивни функции като формирането на паметта и спомените, способността за учене и концентрацията/фокусирането. Другият продукт - глицерол-3-фосфат, влияе благоприятно на редица несвързани с мозъчните метаболитни процеси като поддържането в здравословни граници на целостта на клетъчните мембрани, здравината и якостта на костите.

  Научни изследвания показват, че alpha-GPC подържа множество процеси в централната нервна система, включително отговор на сензорните стимули, учене и запаметяване и допринася за подобряване на настроението. Освен това, заедно с глицерол-3-фосфата поддържа структурата и функциите на нервната тъкан и подпомага нормалната работа на мозъка при възстановяване от травми.

  Ползи от приемането на alpha-GPC

  • Подобрява познавателните способности и паметта – Ацетилхолинът доказано променя невронната възбудимост, влияе на проводимостта на синапсите и индуцира синапсна пластичност в цялото тяло. Сред многото му функции в централната нервна система е да подобрява паметта, като въздейства на работата на префронталния кортекс посредством мускариновите и никотиновите рецептори. Стимулирайки този участък от мозъка, ACh повишава чувствителността на мозъчните вериги към сензорни стимули, което осигурява запазване на постъпилата информация след прекратяване на дразнението.
  • Подпомага невротрансмисията и работата на клетъчната мембрана – Alpha-GPC има способността да повишава нивата на лецитин (фосфатидилхолин), който отговаря за редица жизненоважни функции на тялото като поддържане на клетъчната структура, предаването на нервните сигнали и служи като прекурсор на ACh. Така, действайки заедно с хипофизата, alpha-GPC повишава производството на соматотропин (хормон на растежа), който стимулира растежа, репродукцията и възстановяването на клетките.
  • Поддържа неврохимичния баланс - Настроението влияе съществено на когнитивната функция. Това взаимодействие се управлява от префронталния кортекс и малкия мозък, като дисрегулацията в тези зони до сериозни разстройства, свързани с настроението. Холинът играе важна роля за неврохимичния баланс. Научни изследвания показват, че концентрацията му е обратнопропорционална на степента на тревожност. В рамките на същите проучвания е установено, че приемането на alpha-GPC като добавка повишава концентрацията на допамин и ACh във фронталния кортекс повече, отколкото същата доза холин или CDP-холин.

  Благотворното влияние на alpha-GPC върху здравето и работата на нервната система му осигуряват място в терапиите при редица състояния като болестта на Алцхаймер, деменция, инсулт, транзиторна исхемична атака.

  Съставки:

  В 2 капс.:

  Дн. доза:

  Aлфа GPC 50% 

  (Алфа -глицерил фосфорил холин)

  600 mg

  600 mg

  Желатинова капсула, целулоза, силициев диоксид.

  Не съдържа: глутен, ГМО.

  Хранителна добавка, 60 капсули.

   

  Приложение: Подпомага когнитивнaта функция и нормалното функциониране на мозъка.

  Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18-годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 капсули дневно (за предпочитане по време на хранене).

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката. 

  Производител: Double Wood® Supplements, USA