Навигация
Кошница

Double Wood Алфа-кетаглутарова киселина 180 капсули

Double Wood Алфа-кетаглутарова киселина 180 капсули
Безплатна
Доставка
Double Wood Алфа-кетаглутарова киселина 180 капсули
  76,23 лв.
  Купи

  Алфа-кетаглутаровата киселина е химическо съединение, което присъства естествено в човешкото тяло. Тя има различни ползи за организма, сред които подобряване на спортните постижения и на метаболизма, стабилизиране хомеостазата на имунната система, забавяне на стареенето.

  Описание и основни свойства на алфа-кетаглутаровата киселина

  Алфа-кетаглутаровата киселина е биологично активно вещество, което се произвежда в човешкия организъм и играе ключова роля в Цикъла на Кребс (верига от химични реакции в тялото, при които се освобождават запаси от енергия). Тя пренася азот и осигурява глутамат и глутамин, които стимулират синтеза на протеини и инхибират разграждането им в мускулите.

  Като прекурсор на глутамат и глутамин алфа-кетаглутаровата киселина изпълнява и функцията на основно метаболитно гориво за клетките на стомашно-чревния тракт. Тя забавя катоболизма на протеини и увеличава производството им, за да подпомогне формирането на костна тъкан в скелетната мускулатура, което я прави подходяща за клинични приложения. Освен това осигурява и ключовите фактори за увеличаване на отделената енергия и за подобряване на спортните постижения, стимулирайки биологични функции, които обикновено не работят с пълния си потенциал.

  Освен доказаните ползи за човешкото тяло, проведени напоследък изпитания с животни показват, че алфа-кетаглутаровата киселина удължава живота им, като инхибира АТФ синтазата и mTOR и забавя свързаните със стареенето заболявания.

  С напредване на възрастта количеството на алфа-кетаглутаровата киселина в организма намалява. Тя не може да бъде набавена чрез храната, а се синтезира от неесенциални аминокиселини, които тялото произвежда от клетките си. Затова единственият начин да се набавят допълнителни количества е чрез приемането ѝ като хранителна добавка.

  Ползи от приемането на алфа-кетаглутаровата киселина

  • Допринася за подобряване на спортните постижения – Алфа-кетаглутаровата киселина засилва производството на глутамин, който играе важна роля за резултатността в спорта. Интензивните тренировки повишават нивото на стрес, в резултат на което запасите от глутамин намаляват, концентрацията отслабва и организмът иска да си набави нужните количества. Освен това алфа-кетаглутаровата киселина подпомага възстановяването след тренировка, предотвратява рабдомиолизата, предизвикана от физически натоварвания, подпомага мускулния растеж, повишава максималната кислородна консумация (VO2 max), забавя умората, като понижава нивата на лактат в кръвта.
  • Стабилизира хомеостазата на имунната система – Важната роля на алфа-кетаглутаровата киселина за метаболизма на имунната система се определя от функцията ѝ на основен източник на глутамин. Глутаминът е важно гориво за лимфоцитите и макрофагите, които участват в ранната неспецифична имунна защита на гостоприемника и играят съществена роля за защитата от сепсис. Освен това алфа-кетаглутаровата киселина ограничава бактериалната транслокация, повишава активността на неутрофилните гранулоцити (най-разпространените в кръвта левкоцити) и фагоцитозата.
  • Има изразено антиоксидантно действие ­– Допринасяйки за окислението на хранителните вещества (аминокиселини, глюкоза, мастни киселини), алфа-кетаглутаровата киселина осигурява енергия за клетъчните процеси. Като прекурсор на глутамат и глутамин тя действа като антиоксидиращ агент, като реагира директно с диводородния перксид, освобождавййки голямо количество АТФ чрез окислително декарбоксилиране. Освен това алфа-кетаглутаровата киселина действа успокояващо при оксидативен стрес като източник на енергия и антиоксидант в клетките на бозайници. 

  Съставки:

  В 2 капс.:

  Дн. доза:

  Алфа –кетаглутарова киселина

  1000 mg

  1000 mg

  Желатинова капсула, оризово брашно, микрокристална целулоза.

  Не съдържа: глутен, ГМО.

  Хранителна добавка, 180 капсули.

   

  Приложение: Допринася за поддържане на нормални нива на енергия в организма.

  Забележка: Да не се използва от бременни или кърмещи жени, както и от лица под 18-годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 капсули дневно.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката. 

  Производител: Double Wood® Supplements, USA