Навигация
Кошница

Double Wood Андрографис 120 капсули

Double Wood Андрографис 120 капсули
Безплатна
Доставка
Double Wood Андрографис 120 капсули
  62,32 лв.
  Купи

  Андрографис е едно от най-популярните лекарствени растения, използвано от векове в Азия, Америка и Африка за лечение на широк спектър от заболявания. В състава му влизат някои фотохимически с уникални и много интересни от научна гледна точка биологични свойства.

  Описание и основни свойства на андрографиса

  Растението андрографис (Andrographis paniculata) произхожда от югоизточна Азия – Тайван, Китай и Индия и се отличава с дълги и тънки, но жилави стебла, тесни лъскави листа с извити остри краища и малки бели цветове. Богато е на андрографолид – изключително горчиво вещество с доказани антивирусни качества, което се съдържа основно в листата. Те се берат, когато растението започне да цъфти и традиционно се приготвят по три начина – чай (или по-точно казано отвара), тинктура и пастили.

  Чаят от пресните листа е идеален при проблеми с горните дихателни пътища, болки в гърлото, бронхит, възпалени сливици и различни алергии, тинктурата се приготвя чрез накисване на накъсаните листа в 50% спирт и последващо прецеждане, а за пастилите изсушените листа на Andrographis paniculata се стриват на прах, смесват се с пчелен мед и се овалват на малки топчета.

  Всъщност, използват се не само листата на растението. Ето какво приложение намират в медицината отделните му части:

  • Цяло растение – за лечение на ухапвания от змии и насекоми, грип, дизентерия, малария и възпаления на дихателните пътища;
  • Листа – за лечение на треска, колики, липса на апетит, нередовно изхождане и диария, настинка, кашлица, хепатит, туберкулоза, ранички в устата, бронхит, стомашно-чревни разстройства и болки.
  • Надземна част – за лечение на настинка, високо кръвно налягане, диабет, онкологични заболявания, малария, ухапвания от змии, възпаления на уринарния тракт.
  • Корен – използва се за понижаване на висока температура, за повишаване на общия тонус, за стимулиране на стомашната дейност и като лекарство против глисти.

  Андрографисът има и множество други приложения в традиционните лечебни практики на различните източни култури. Горчивата билка е основен компонент в 26 аюрведични формули в индийската фармакопея. В традиционната китайска медицина тя се използва за отвеждане на топлината и токсините от организма. Тамилите от своя страна я прилагат при менструални болки, бяло течение, грижи преди и след раждане, тежки заболявания като малария, жълтеница, гонорея и общи проблеми от типа на рани, порязвания, изгаряния и кожни болести.

  Ползи от приемането на андрографис

  • Подпомага имунната функция – Едно от най-разпространените приложения на андрографиса в традиционните медицински практики по света е като средство за подсилване на имунитета. Това се дължи на активните вещества в състава му и основно на андрогралофида. Установено е, че този терпеноид модулира вродения и придобития имунен отговор, като регулират фенотипната поляризация на макрофагите и производството на вирусни антигени.
  • Поддържа здравето на дихателната система – Андрографисът е сред най-често използваните за лечение на респираторни заболявания лечебни растения. Ефикасността му при противодействие на остри респираторни инфекции е потвърдена от публикуван през 2004 година мета анализ, основаващ се на седем двойно слепи експеримента с участието на 896 души. 
  • Подсилва устойчивостта на черния дроб към токсини – Хепатопротективните свойства на андрографиса също се дължат основно на андрографолида. Той действа особено ефективно срещу токсичното въздействие на алкохола и допринася за поддържането на високи нива на глутатион в черния дроб – един от основните механизми за самозащита на този орган. Установено е, че екстракт от растението има положително въздействие и при заболявания като инфекциозен хепатит.


  Андрографисът има също така антивирусно, противовъзпалително и антиоксидантно действие, потиска ангиогенезата, допринася за регулиране на кръвната захар, модулира метаболизма на половите хормони и чернодробните ензими.

  Съставки:

  В 2 капс.:

  Дн. доза:

  Андрографис 

  /Andrographis Paniculata/ екстракт 10:1 от лист 

  600 mg

  600 mg

  Андрографис 

  /Andrographis Paniculata/ екстракт от лист, стандартизиран до 10% андрографолиди

  300 mg

  300 mg

  Андрографис 

  /Andrographis Paniculata/ екстракт от лист AP-Bio® , стандартизиран до 30% андрографолиди

  100 mg

  100 mg

   

  Растителна капсула, оризово брашно.

  Не съдържа: глутен, ГМО.

  Хранителна добавка, 120 капсули.

  Приложение: Допринася за нормалното състояние на имунната система.

  Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18-годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: по 2 капсули дневно, за предпочитане по време на хранене.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Double Wood® Supplements, USA