Навигация
Кошница

Допелхерц актив Гел против стомашни киселини и рефлукс 20 сашета

Doppelherz Aktiv / Допелхерц актив Гел против киселини и при рефлукс е медицинско изделие, което се използва за повлияване на симптомите на гастроезофагеален рефлукс, като пирозис, включително и по време на бременност, а също така и рефлукс-отит, кашлица и гърлени инфекции.

Характеристики:

  • Бързо облекчение при стомашни киселини и рефлукс

  • Създава защитен слой, който пречи на стомашната киселина да причини дразнене и дискомфорт в стомаха и хранопровода

  • Директен прием по всяко време и навсякъде без вода

  • Компактна и удобна за транспортиране опаковка

 
Механизъм на действие

Допелхерц® актив Гел против киселини и рефлукс представлява комбинация от натриев алгинат, натриев и калциев карбонат. Механизмът на действие на продукта е физичен. При контакт с киселата среда в стомаха натриевият алгинат (естествен полимер, получен от кафяви водорасли) образува гел. В същото време карбонатите отделят въглероден диоксид, който позволява на гела да образува защитен слой на повърхността, предотвратяващ връщането на стомашен сок в хранопровода.
В допълнение натриевият бикарбонат спомага за намаляване на стомашната киселинност.


По този начин Допелхерц® актив Гел против киселини и при рефлукс облекчава болката и паренето бързо и ефективно. Благодарение на практичните дозирани сашета, суспензията може да бъде приемана навсякъде и по всяко време, включително и на път.

За да бъде максимален ефектът от Допелхерц® актив Гел против киселини и при рефлукс, е важно той да се приема след храна. Приет на гладно той би преминал към дванадесетопръстника (дуоденума) още преди храната и не би могъл да образува споменатия по-горе защитен слой, разположен на повърхността на стомаха, който препятства навлизането на стомашно съдържимо към хранопровода.


Състав:

МЕДИЦИНСКО ИЗДЕЛИЕ СЕ0373


Състав в 1 саше:  
Пречистена вода, натриев алгинат, натриев бикарбонат, натриев карбонат,  калциев карбонат, ароматизант,  полиакрилна киселина, натриев пропил р-хидроксибензоат, натриев метил р-хидроксибензоат, захарин натрий

Указания за употреба:

За възрастни и деца над 12 годишна възраст: 1-2 сашета Допелхерц® актив Гел след хранене и преди лягане.
При деца под 12 годишна възраст да се прилага само след консултация с лекар. Стриктно спазвайте лекарските инструкции относно начина на прием.
Разклатете добре преди употреба.

Внимание:

Хранителните добавки не могат да заместят разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот. Да не се превишава препоръчаната дневна доза. Съхранявайте далеч от обсега и полезрението на деца. При бременност и кърмене продуктът да се приема само след консултация с лекар.
Не е подходящ за хора с тежка бъбречна недостатъчност.
Не приемайте при наличие на свръхчувствителност към която и да е от съставките. При проява на нежелани ефекти прекратете употребата и се консултирайте с Вашия лекар.
Възможно е продуктът да взимодейства с някои лекарства, приемани през устата. В този случай следва да се осигури интервал от поне 2 часа между прием на лекарства и прием на този продукт.
Ако оплакванията Ви не се подобрят след 7 дневен прием потърсете лекарска помощ.
Продуктът може да създаде чувство на подуване. Редовната употреба намалява риска от поява на този ефект.
Този продукт съдържа малки количества натрий (98,23 mg/ 4.27 mmоl) и калций (32mg / 0.8 mmоl) в едно саше. В случай, че ви е предписана бедна на сол диета, напр. поради високо кръвно налягане, други сърдечни, бъбречни или чернодробни заболявания или страдате от рецидивиращи калций-съдържащи камъни, моля консултрайте се с лекар преди да приемете този продукт. Ефектът от приема на този продукт може да варира при отделните потребители и не може да продължава неограничено дълго време.

Съхранение

Не приемайте този продукт след датата отпечатана върху опаковката и върху сашетата. Съхранявайте при температура между 8 и 25 ֯ С, далеч от светлина и източници на топлина. Не съхранявайте в хладилник.


Производител

BIOPHARMA SPA,

Via Castelliere 2, Mereto di Tomba (UD), Италия

 

Опаковка: 20 сашета

 

Всички продукти Допелхерц са климатично неутрални!

Вече над 20 години Doppelherz полагат целенасочени усилия за редуциране на вредните емисии от производствените и транспортни процеси. Компанията компенсира ефекта на емисиите върху околната среда, подкрепяйки различни глобални инициативи за защита на климата в сътрудничество с организацията ClimatePartner.