Навигация
Кошница

Докотрол за поддържане нормалната функция на мозъка и сърцето

Докотрол е иновативен комбиниран препарат за поддържане нормалната функция на мозъка и сърцето. Той е подходящ за употреба при повишен риск или прекаран инсулт или инфаркт. Формулата му представлява синергична комбинация от четири активни съставки в меки желатинови капсули, които са лесни за поглъщане и спомагат за по-бързото им освобождаване и усвояване от организма.

 

Състав (в 1 капсула):

Рибено масло: 400 мг (от които DHA мин. 200 мг и EPA мин. 40 мг)

Транс-ресвератрол от корен от Японска фалопия (Polygonum curspidatum): 100 мг

Фолиева киселина: 100 мкг

Витамин В12 (цианокобаламин): 2 мкг

 

Препоръчителна дозировка:

  • За профилактика: Приемайте по 1 капсула Докотрол дневно, сутрин след хранене.
  • За превенция на повторен инцидент: Приемайте по 2 капсули Docotrol дневно, разделени в 2 приема сутрин и вечер след хранене.

 

Опаковка: 30 желатинови капсули

 

Докотрол в контекста на сърдечното и мозъчното здраве

Мозъчният инсулт и сърдечният инфаркт са съдови инциденти, които най често се предизвикват от запушване на склерозирал кръвоносен съд в мозъка или сърцето, а резултат на което настъпва преходна или трайно увреда на тези органи. Рискови фактори за появата на такива инциденти са някои сърдечносъдови и метаболитни заболявания като хипертония (високо кръвно), високи нива на холестерол, захарен диабет (високи нива на кръвна захар), затлъстяване, атеросклероза, исхемична болест на сърцето. След преживян инсулт често остават дълготрайни увреждания като нарушение в зрението, говора, съзнанието, двигателните и сетивните функции, което значително влошава качеството на живот.

Преживеният миокарден инфаркт пък често води до слабост, лесна уморяемост и трудности в ежедневните дейности както и до необходимостта от продължителна рехабилитация.

Основна задача на лечението след мозъчен или сърдечен удар е да се намали увредата, да се ускори възстановяването и да се предпази пациентът от появата на нови инциденти

Docotrol е изцяло природен продукт, който благодарение на прецизно подбраната комбинация от съставки подпомага възстановяването и спомага за намаляване появата на нови съдови инциденти като повлиява някои рискови фактори.

Докозахексаеноевата киселина (DHA) съставлява 90% от омега-3 мастните киселини в мозъка. Намира се в голямо количество в клетъчните мембрани и е важна за сетивната, поведенческата и познавателната (когнитивната) функция. DHA участва в синтеза на сигнални молекули, активирани в отговор на тъканна увреда. Те участват в предпазване от клетъчна смърт, намаляване на възпалението и възстановяването на засегнатата тъкан. DHA спомага за регулиране нивата на липидите в кръвта и предпазва от развитието на атеросклероза, която е предпоставка за развитие на инфаркт и инсулт.

Ейкозапентаеновата киселина (EPA) e омега-3 мастна киселина жизненоважна за всяка клетка в човешкото тяло Нейните метаболити, наречени ресолвини, имат противовъзпалително и антиагрегантно действие и предпазват от развитието на атеросклероза По тази причина те играят ключова роля за предпазването от инфаркт и инсулт, а така също и за по-бързото възстановяване след прекарани съдови инциденти.

Ресвератролът е полифенол, който има терапевтични свойства при невродегенеративни увреждания, тъй като е мощен антиоксидант, има противовъзпалителни свойства и предпазва от клетъчна смърт. Приемът му подобрява възстановяването на структурата и функцията на мозъка и сърцето след инсулт или инфаркт. Освен това ресвератролът повлиява благоприятно заболяванията, които са рискови за развитието на съдови инциденти като понижава високото кръвно налягане, контролира дислипидемията и диабета и намалява затлъстяването и развитието на атеросклероза и исхемична болест на сърцето.

Фолиевата киселина и витамин В12 са важни за намаляването на хомоцистеина, който от своя страна е рисков фактор за развитието на атеросклероза и атеротромботични инциденти. Приемът на фолиева киселина и витамин В12 може значително да намали серумната концентрация на хомоцистеин и по този начин да намали риска от инсулт, исхемична болест на сърцето и инфаркт.

 

Противопоказания: Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките. Хранителната добавка съдържа рибен продукт, който може да бъде алерген.

Предупреждения: Да не се превишава препоръчителната дневна доза! Хранителната добапка да не се използва като заместител на разнообразното хранене! Да се съхранява на място недостъпно за малки деца!

Условия за съхранение: Да се съхранява на сухо място при температура под 25°С

 

Производител: Plantapol - Spain, C/G 18, PolMalpica - Alfinden. La Puebla Del Alfinden Zaragoza, Spain

Дистрибутор: „Натурфарма България“ ЕООД, гр. София, ул. Янко Софийски 21, тeл. +35929633359, info@naturpharmabg.com, www.moeto-zdrave.com