Навигация
Кошница

Doctor's Formulas Формула с витамин D3, K2 и Магнезий 60 капсули

Doctor's Formulas Формула с витамин D3, K2 и Магнезий 60 капсули
Очаква доставка
Doctor's Formulas Формула с витамин D3, K2 и Магнезий 60 капсули
  19,26 лв.

  Мощната комбинация от витамини с магнезий в D3 & K2 & Mag Formula допринася за нормалното функциониране на целия организъм, като основно е фокусирана върху баланса на нервната система, правилното изграждане и поддържане на мускулите и добрия костен статус.

  Формулата D3 & K2 & Mag Formula има благоприятно общо въздействие и води до:

  • Намаляване на нервното напрежение;
  • Засилване на концентрацията;
  • Повишаване на настроението;
  • Добър мускулен тонус.

  Полезни функции на основните съставки:

  • Витамин D не е толкова „достъпен“, както останалите витамини и човек трудно може да си го набави от хранителните продукти. Дефицитът му е много често срещано явление, а признаците са свързани с бърза умора, бързо навлизане в депресивни състояния, лесно чупливи зъби и кости.

  Витамин D3 оказва благоприятно влияние върху костното здраве, като помага да се регулира усвояването на фосфор и калций в организма; контролира инсулина, помагайки за нормализиране на нивата на кръвна захар; влияе на кръвното налягане, като активно намалява концентрацията на ренин, ензим, секретиран от бъбрека, влияещ върху кръвоносните съдове.

  • Витамин К2 се синтезира в храносмилателния тракт от чревна бактерия, която е част от естествената микрофлора в организма. Една от ролите на този витамин е да се грижи за сърдечно-съдовата система, като предотвратява отлаганията от натрупан калций в кръвоносните съдове.

  Друга важна роля на Витамин К2 е участието му в структурата на костите и зъбите, което логично го поставя на ключово място за поддържането на здрава усмивка и добра двигателна активност. Освен това, витаминът е особено важен за мозъчната активност и не на последно място има значение за мъжете, като регулира нивата на тестостерона и помага на тялото да се изчисти от излишния естроген.

  • Магнезият е от съществено значение за нормалния метаболизъм в организма и процесите, осигуряващи производството на енергия. Поддържането на нормални магнезиеви нива осигурява намаляване на чувство за отпадналост и умора.

  За активно спортуващите редовният прием на магнезий е много важно заради подпомагащата функция за потоотделяне и изграждане на мускулна маса. Това се дължи на ролята му на кофактор в множество ензими, участващи в редица важни физиологични дейности.

  Формула с витамини D3 & K2 и Магнезий е изключително важен комплекс за нормалното поддържане на костното здраве и зъбите, като оказва благоприятно комбинативно въздействие върху нервната система и мускулите.

  Съставки:

  В 1 капс.:

  Дн. доза:

  Магнезий
  магнезий оксид

  (извлечен от магнезий)

  магнезий цитрат

  (извлечен от магнезий) 

  100 mg

  70 mg

  117 mg

  30 mg

  200 mg

  100 mg

  70 mg  30 mg

  Витамин К2
  (менахинон- vita MK7)

  100 µg

  100 µg

  Витамин D3 (холекалциферол)

  1000 IU / 25 µg

  1000 IU / 25 µg

  Микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, силициев диоксид, растителна капсула (хидроксипропил метилцелулоза).

  Подходящо за вегани/ вегетарианци.

  Нето тегло: 24 g

  *хранителни референтни стойности, ** не се следи

  Приложение: Подпомага нормалното функциониране на нервната система, костите, мускулите и зъбите.

  Забележка: При бременност, кърмене, прием на други лекарства или здравословни проблеми, се консултирайте с вашия лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Doctor’s Formulas, In Touch Health Co LTD, Атина, Гърция