Навигация
Кошница

Doctor's Formulas Липозомна формула за сън 24 мл спрей за уста

Liposomal Sleep Formula е хранителна добавка с липозомна технология, съдържаща гама-аминомаслена киселина (GABA), мелатонин и глутатион (трипептид, състоящ се от аминокиселини: глутаминова киселина, цистеин и глицин). Продуктът е изключително ефективен за намаляване на нервното напрежение, водещо до безсъние, като значително подпомага скъсяването на периода на заспиване.

Наред с това има и други допълнителни ползи като:

  • Подобряване на настроението;
  • Елиминиране чувството на тревожност;
  • Намаляване влиянието на вредните радикали.


Качествата на Liposomal Sleep Formula се основават на успешната комбинация на отделните компоненти, които са:

ГАБА (гама-аминомаслена киселина) е неесенциална аминокиселина, която мозъкът синтезира по естествен път. Основното й действие върху организма е да облекчава състояния на паника и превъзбуда и често се използва за естествено лечение на психични разтройства, свързани с емоционален стрес и тревожност.

Друго действие на ГАБА е в помощ на лечение при алкохолизъм и форми на наркомания.

ГАБА се използва също от активно спортуващите. Функцията за стимулацията на предната част на хипофизата, която ГАБА притежава, води до отделянето на човешкия хормон на растежа (HGH). При правилен спортен режим на тренировки и адекватно хранене, ГАБА подпомага намаляване на мазнините в организма за сметка на увеличаване на мускулната маса.

Мелатонинът (5-метокси-N-ацетилтриптамин) е хормон, произвеждан от епифизната жлеза в мозъка. Основната му функция е регулирането на съня. Той е мощен антиоксидант и подпомага за унищожаването на вредните радикали. Поради това качество е известен и като „хормон на младостта“.

Друга функция на мелатонина е, че намалява риска от очни заболявания, включително свързаната с възрастта дегенерация на макулата. Участва и в контрола на пигментацията на очите и регулира количеството светлина, достигащо до фоторецепторите, предпазвайки очите от увреждане.

Глутатионът (GSH) е най-мощният антиоксидант, синтезиран в тялото. Той действа вътре в клетките и защитава клетъчните компоненти и най-вече ДНК. Глутатионът е важен ко-фактор в редица ензимни комплекси и участва пряко в неутрализирането и елиминирането на различни типове токсини. Може да намали риска от усложнения на диабет и други системни заболявания.

Липозомната формула позволява по-висока абсорбция на активните вещества. Liposomal Sleep Formula показва най-високите нива на бионаличност и абсорбция, защото съчетава най-мощната форма на мелатонин, глутатион и GABA с липозомна технология!

Съставки:

В 1 доза / 6 впръсквания

Дн. доза

Патентована смес:

10 mg

10 mg

Габа

3 mg

3 mg

Мелатонин

1 mg

1 mg

Глутатион

6 mg

6 mg

Липозомна смес: фосфатидилхолинов комплекс от негенно модифициран слънчогледов лецитин.

Пречистена вода, емулгатор: глицерoл, лимонена киселина, натурални аромати, калциев сорбат.

Подходящо за вегани/вегетарианци.
Съдържа: Подсладители.

Нето тегло: 24 ml

Приложение: Допринася за скъсяване времето за заспиване.

Забележка: Само за перорално приложение. Разклатете преди употреба.При бременност и кърмене, прием на други лекарства или здравословни проблеми, се консултирайте с вашия лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г: По 6 впръсквания (1 ml) веднъж дневно, върху езика, преди сън.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина. След отваряне съхранявайте в хладилник. Да се използва до 60 дни след отваряне.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Doctor’s Formulas, In Touch Health Co LTD, Атина, Гърция