Навигация
Кошница

Doctor's Formulas Липозомен куркумин 30 дози

Doctor's Formulas Липозомен куркумин 30 дози
Doctor's Formulas Липозомен куркумин 30 дози
  19,03 лв.
  Купи

  Liposomal Formulation Curcumin на гръцката марка Doctor’s Formulas допринася за нормалното състояние на ставите, стомашно-чревния тракт и имунната система.

  Основни ползи:

  • Спомага за намаляване на сковаността и болката в ставите.
  • Съдейства за облекчаване на възпалението.
  • Насърчава естествения процес на възстановяване на съединителната и епителната тъкан.
  • Осигурява мощна антиоксидантна защита и противодейства на свободните радикали.

  Liposomal Formulation Curcumin съдържа екстракт от коренище на куркума /Curcuma longa/, стандартизиран до 95% куркуминоиди.

  От векове куркумата намира широко приложение в Аюрведа и традиционната китайска медицина. За лечебните свойствата на растението допринася съединението куркумин съдържащо се в него. Проведени клинични тестове констатират, че куркумина притежава множество антиоксиданти и противовъзпалителни свойства. Приемането на екстракт от куркума спомага за намаляване на сковаността и болката в ставите и повлиява положително при хора страдащи от остеоартрит.

  Това, което отличава Liposomal Formulation Curcumin на Doctor’s Formulas от останалите продукти на пазара е неговия липозомен състав. Липозомно дозираните форми осигуряват 8 пъти по-голяма абсобция и бионаличност на активното вещество сравнение със стандартните форми.

  Липозомите са сферични везикули, изградени от един или множество концентрично разположени двойни фосфолипидни слоеве, включващи както помежду си, така и в централната кухина водна фаза. Липозомите са биосъвместими, биоразградими и нетоксични за организма. Открити са през 1965 г. от биофизика Bangham и са обект на множество изследвания и до днес, които потвърждават голямата им бионаличност.

  Липозомната технология, чрез която е разработен продукта Liposomal Formulation Curcumin транспортира активното вещество чрез липозоми, фосфолипидни супрамолекулни комплекси с липидна двуслойна структура. Това гарантира по-голяма абсорбция и бионаличност на активното вещество.

  Течната формула Liposomal Formulation Curcumin на Doctor's Formulas е лесна и приятна за прием и е подходяща за вегани и вегетарианци.

  Съставки:

  В 1 доза / 7.5 ml

  Дн. доза:

  Куркума

  Екстракт от коренище, с 95% съдържание на куркуминови съставки /Curcuma longa/ 

  200 mg

  200 mg

  Липозомна смес
  (фосфатидилхолинов комплекс от не ГМО слънчогледов лецитин)

  125 mg

  125 mg

  Пречистена вода, глицерин, стевиол глюкозиди, ксантова гума, гума арабика, калиев сорбат, лимонена киселина, натурален аромат на портокал.

  Подходящо за вегани и вегетарианци.

  Съдържа: Подсладители.

  Хранителна добавка, 225 ml, 30 дози

  Нето тегло: 225 ml

  Приложение: Допринася за нормалното състояние на ставите, стомашно-чревния тракт и имунната система.

  Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба.

  Разклатете добре преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 7.5 ml веднъж дневно.

  Може да разтворите във вода или сок. Не разтваряйте в топли напитки.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.След отваряне съхранявайте в хладилник. Да се използва до 60 дни след отваряне.

  Годност и партида: Маркирани на дъното на опаковката.

  Производител: Doctor’s Formulas, In Touch Health Co LTD, Атина, Гърция