Навигация
Кошница

Doctor's Formulas Витамин В12 30 мл спрей за уста

Liposomal Formulation B12 на гръцката марка Doctor’s Formulas е бързоусвоим продукт допринасящ за нормалното функциониране на нервната и сърдечно-съдовата система. 

Основни ползи: 

  • Допринася за здравословната функция на сърдечно-съдовата и нервната система. 
  • Подпомага производството на червени кръвни клетки.
  • Спомага за поддържане на нормалните нива на хомоцистеин. 
  • Оказва положително влияние върху мозъка и когнитивните способности.
  • Благоприятства за нормалното функциониране на имунната система. 
  • Съдейства за способността на организма да метаболизира хранителните вещества. 

Витамин В12 е изключително полезен за здравето. Той допринася за производството на червени кръвни клетки и е от важно значение за производството на енергия, ДНК, нервните клетки и функционирането на мозъка. Организмът може да го синтезира сам чрез някои бактерии намиращи се в червата, но абсорбцията му е ниска.

Дефицит на витамин B12 е често срещано явление. Последните анализи сочат, че около 6% от хората под 60 години и 20% над 60 години страдат от дефицита на този толкова важен витамин. Най-честите причини за липса му са лошата абсорбция от стомаха или червата и липсата на прием чрез храната.

Метилкобаламинът е коензимната форма на витамин В12. Той е активен веднага след абсорбцията за разлика от цианокобаламина, който трябва да бъдат превърнат в метилкобаламин в двустепенен процес. Метилкобаламинът притежава изключителна активност на места, където други форми не са активни. Приемът на В12 се препоръчва за вегетарианци и хора, страдащи от дефицит на този витамин. 

Предимства на Liposomal Formulation B12 се крият в липозомната технология използвана в разработката на продукта. Иновацията е, че активното вещество се транспортира чрез липозоми, фосфолипидни супрамолекулни комплекси с липидна двуслойна структура. По този начин се осигурява максимално усвояване и бионаличност на активните вещества в продукта. Тази новаторска технология подобрява терапевтичната ефикасност на витамин B12.

Liposomal Formulation B12 спрей на Doctor’s Formulas е чудесно решение за хора, които не могат да приемат таблетки или капсули.

Съставки:

в 1 впръсквани/ 0.12 ml

дн. доза/ 3 впръсквания / 0.36 ml

Витамин В12
(метилкобаламин)

333.33 µg

1000 µg

Липозомна смес

(фосфатидилхолинов комплекс от не ГМО слънчогледов лецитин)

7 mg

21 mg

Пречистена вода, глицерин, стевиол глюкозиди, калиев сорбат, лимонена киселина, натурален аромат на ягода.

Подходящо за вегани и вегетарианци.

Съдържа: Подсладители.

Хранителна добавка, 30 ml спрей

Нето тегло: 30 ml

Приложение: Допринася за нормалното състояние на нервната система.

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Разклатете преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: От 1 до 3 впръсквания дневно, върху езика.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.След отваряне съхранявайте в хладилник. Да се използва до 60 дни след отваряне.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Doctor’s Formulas, In Touch Health Co LTD, Атина, Гърция