Навигация
Кошница

Doctor's Formulas Липозомен Витамин D3 2500 IU 150 мл

Doctor's Formulas Липозомен Витамин D3 2500 IU 150 мл
Очаква доставка
Doctor's Formulas Липозомен Витамин D3 2500 IU 150 мл
  28,69 лв.

  Liposomal D3 е натурален продукт, който подпомага здравето на имунната система, костите и жизненоважните органи. Поддържа нормални нива на калций в кръвта и нормална костна плътност. В допълнение с липозомна формула позволява по-висока абсорбция на неговите активни вещества и витамини.

  Полезни функции на основните съставки:

  Витамин D3:

  • повишава здравината на костите – помага да се регулира усвояването на фосфор и калций в организма;
  • стимулира панкреаса и активира процеса за производство на инсулин – помага за нормализиране на нивата на кръвна захар;
  • повишава настроението.

  Витамин D е уникален витамин, наричан „витамин на слънцето“, тъй като организмът го набавя в естествена среда. Когато кожата е изложена на слънчева светлина, синтезира UVB лъчите и ги превръща във Витамин D.

  Липозоми:

  • предпазват активното вещество от окисляване и разграждане при киселинно pH на стомаха;
  • повишават абсорбцията и бионаличността в сравнение със свободните и други конвенционални фармацевтични носители (т.е. таблетки, суспензия и капсули).

  Липозомите принадлежат към колоидните системи за доставяне на биоактивни вещества, които притежават способността да ги пренасят и по този начин да подобряват тяхната ефективност. Изградени са от материали, подобни на човешките клетки и имат предимство пред други „транспсортери“ със структурното им сходство с човешките мембрани. Те имат способността не само да доставят липофилни биоактивни вещества, които не се разтварят лесно във водна среда и показват проблеми с тяхната абсорбция и бионаличност, но и да подобряват скоростта на диализата и абсорбцията през стомашно-чревния лумен на други водонеразтворими амфифилни вещества.

  Липозомната технология, особено иновативната технология на супрамолекулни фосфолипидни комплекси, притежаващи двуслойна липидна структура, може да подобри терапевтичната ефикасност на хранителните добавки – новаторско откритие в тази област. Тази технология увеличава ефектите на крайната дозирана форма на хранителните добавки, което прави Liposomal D3 предпочитан продукт за набавяне на Витамин D за организма.

  Liposomal D3 е успешна формула за поддържане здравия тонус на имунната система, чрез грижа за костната структура и правилното усвояване на полезни вещества от тъканите и костите.

  Съставки:

  В 1 доза /1 ml

  Дн. доза:

  *NRV%

  Витамин D3
  (като холекалциферол)

  1000 IU / 25 µg

  1000 IU / 25 µg

  500%

  Липозомна смес

  80 mg

  80 mg

   **

  Фосфатидилхолинов комплекс от не-ГМО слънчогледов лецитин.

  Пречистена вода, стевиол гликозиди, ксантова гума, гума арабика, натурален аромат на лимон, калиев сорбат, лимонена киселина/.

  Подходящо за вегани/вегетарианци.
  Съдържа: Подсладители.

  Перорален разтвор, 150 ml 

  Приложение: Допринася за нормалното състояние на костите и зъбите и за нормалната абсорбция на калция и на фосфора.

  Забележка: Разклатете добре преди употреба. При бременност и кърмене, прием на други лекарства или здравословни проблеми, се консултирайте с вашия лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г: По 1 ml веднъж дневно, разтворен във вода или сок. Не смесвайте с горещи напитки.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина. След отваряне съхранявайте в хладилник. Да се използва до 60 дни след отваряне.

  Годност и партида: Маркирани на дъното на опаковката.

  Производител: Doctor’s Formulas, In Touch Health Co LTD, Атина, Гърция