Навигация
Кошница

Doctor's Formulas Липозомен Бенфотиамин 100 mg витамин В1 150 мл

Doctor's Formulas Липозомен Бенфотиамин 100 mg витамин В1 150 мл
Doctor's Formulas Липозомен Бенфотиамин 100 mg витамин В1 150 мл
  36,07 лв.
  Купи

  Liposomal Benfotiamine е естествен продукт, който допринася за нормалното функциониране на нервната система и поддържане на добър енергиен баланс. Продуктът съдържа витамин В1 под формата на тиамин хидрохлорид, бенфотиамин и липозоми.

  Liposomal Benfotiamine допринася за:

  • нормалното функциониране на храносмилателната система;
  • балансиране работата на нервната система;
  • метаболизма на въглехидратите, като снабдява мозъка с глюкоза;
  • подобряване на умствените способности;
  • добра обща кондиция.

  Функции и значение на основните съставки:

  • Тиаминът е първият открит витамин от групата В и за това носи името В1. Витамините от тази група са водоразтворими и са от съществено значение за различните метаболитни процеси, протичащи в организма, защото се грижат за превръщането на храната в енергия. Тиаминът или витамин В1 е част от ензимната система, чрез която кислородът преработва захарта.

  При недостиг на витамин В1 човек започва да губи апетит, с което се нарушават функциите на храносмилателната система. Това от своя страна веднага рефлектира върху общия тонус на организма, който губи енергия и води до отпадналост и трудна концентрация.

  • Бенфотиаминът е мастноразтворимата форма на витамин В1, който много по-лесно се усвоява от организма. След приемът му с хранителни вещества, се превръща във витамин В1 и подпомага формирането на хидрохлорна киселина, която е от изключителна важност за доброто храносмилане.

  Липозомната формула позволява по-висока абсорбция на активните вещества и витамини.

  Специалните видове молекули, от които са съставени липозомите, са известни като фосфолипиди. Те са жизнено важни за всеки организъм, тъй като представляват основен компонент на всяка биологична мембрана. Образуват защитна мембрана и предпазват съдържащото се хранително вещество. Поради изключително микроскопичните си размери и структура липозомите с лекота се придвижват в храносмилателната система, лимфите, кръвоносните съдове и системи и предпазват активното вещество от окисляване и разграждане при киселинно pH на стомаха, повишават абсорбцията и бионаличността.

  Редовният прием на Liposomal Benfotiamine ще облекчи състояния на обща отпадналост, стомашно-чревен дискомфорт, липса на апетит и лесна разконцентрация.

  Съставки:

  В 1 доза / 5 ml:

  *NRV%

  Витамин В1 (като тиамин хидрохлорид)

  25 mg

  2273

  Бенфотиамин

  100 mg

   **

  Липозомен състав:

  400 mg

   **

  Фосфатидилхолинов комплекс от не- ГМО слънчогледов лецитин.

  Пречистена вода, глицерин, стевиол гликозиди, ксантова гума, гума арабика, натурален аромат на ябълка, калиев сорбат.

  Подходящо за вегани/вегетарианци.
  Съдържа: Подсладители.

  Нето тегло: 150 ml

  Приложение: Допринася за нормалното функциониране на нервната система, както и за поддържане на нормален енергиен метаболизъм.

  Забележка: Разклатете добре преди употреба. При бременност и кърмене, прием на други лекарства или здравословни проблеми, се консултирайте с вашия лекар преди употреба.

  Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

  Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г: По 5 ml веднъж дневно, разтворени в чаша вода или сок. Не смесвайте с горещи напитки.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина. След отваряне съхранявайте в хладилник. Да се използва до 60 дни след отваряне.

  Годност и партида: Маркирани на дъното на опаковката.

  Производител: Doctor’s Formulas, In Touch Health Co LTD, Атина, Гърция