Навигация
Кошница

Doctor's Formulas Инозитол формула с фолиева киселина и витамини В6 и В12 60 таблетки

Doctor's Formulas Инозитол формула с фолиева киселина и витамини В6 и В12 60 таблетки
Очаква доставка
Doctor's Formulas Инозитол формула с фолиева киселина и витамини В6 и В12 60 таблетки
  25,12 лв.

  Натурална формула, комбинираща инозитол, фолиева киселина и витамини В6 и В12. Осигурява широк спектър ползи, засягащи нервната система, метаболитното здраве, както и функциите на ендокринната и репродуктивната система при жени със синдром на поликистозните яйчници.

  Характеристики и приложения на инозитол - ключовата съставка в продукта

  Инозитолът, условно наричан „витамин В8“ представлява въглехидрат, който в организма се синтезира от глюкозата. Наименованието „витамин В8“ се дължи на факта, че преди години инозитолът е причислен към групата на витамин В комплекс, но днес не се счита за витамин поради това, че тялото го синтезира от глюкоза. Най-високи са концентрациите му в мозъка, но изпълнява функции и в други органи и тъкани.

  Инозитол е прекурсор на сигнални молекули и структурни липиди като инозитол фосфатите, фосфатидил-инозитола и фосфатидил-инозитол фосфатите, които участват във важни биохимични процеси, включително регулацията на генната експресия, включването на вещества в нервните клетки и др.

  Ефекти върху психичното здраве

  Инозитол е ключов компонент на клетъчните мембрани, който участва в клетъчната сигнализация (предаването на сигнали между клетките) и играе важна роля за функционирането на невротрансмитерите, включително серотониновата активност.

  • Участва в свързването на редица невротрансмитери и хормони за съответните им рецептори, и регулира различни поведенчески процеси.
  • Повлиява отделянето на серотонин и намалява тревожността и нервното напрежение.
  • Показва ефективност при нарушения на централната нервна система, срещу които традиционно се използват селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина, като депресия, паническо разстройство и обсесивно-компулсивно разстройство.
  • Понижава интензитета и честотата на страничните ефекти на антидепресанти и антипсихотични медикаменти и може да подобри резултатите от приложението им.

  Ефикасността на инозитола, липсата на странични ефекти от приема му, както и фактът, че той е естествен компонент от човешката диета, го превръщат в едно от най-подходящите естествени средства за възстановяване и поддържане на емоционалното здраве.

  Включените в състава на продукта витамини от В групата осигуряват допълнителни ползи и имат синергично действие с инозитола като укрепват нервната система, увеличават енергията, потискат усещането за стрес и повишават устойчивостта на организма при физическо и психическо натоварване.

  Инозитол и хормонално здраве – ефекти при синдром на поликистозните яйчници (СПКЯ)

  Комбинираната терапия с инозитол, фолиева киселина и витамин В12 при синдром на поликистозните яйчници (СПКЯ) е широко изследвана, а благоприятните й ефекти са многократно документирани в гинекологичната практика.

  • Какво е СПКЯ

  Хормонално нарушение, засягащо жени в репродуктивна възраст и характеризиращо се с хиперандрогенизъм (повишени нива на „мъжкия“ хормон тестостерон), по-малко от осем менструации в годината и кисти на яйчниците.

  • Основни симптоми

  Нередовен месечен цикъл, прекомерна продължителност на месечните цикли, високи нива на тестостерона, повишено окосмяване, акне. В много от случаите заболяването е съпроводено още с покачване на телесното тегло и диабет тип 2.

  • Причини

  Не са изяснени с точност, но възможни сред тях са генетичните фактори, повишеното производство на инсулин от панкреаса, което от своя страна провокира синтеза на тестостерон от яйчниците и др.

  Синергично действие на инозитол, фолиева киселина и витамини В6 и В12 при СПКЯ

  • Понижава инсулиновата резистентност. 
  • Понижава нивата на инсулин в кръвта, вследствие на което се потиска и продукцията на тестостерон, предизвикана от високия инсулин.
  • Намалява производството на андрогени и спомага за възстановяване на хормоналния баланс, в резултат от което месечният цикъл се нормализира, образуването на яйчникови кисти намалява, подпомага се овулаторната функция.
  • Съдейства за увеличаване шансовете за забременяване и поддържане на нормална бременност.
  • Предотвратява дефицита на фолиева киселина и витамин В12, който се среща често при жените със СПКЯ, чието лечение включва метформин.

  Установено е, че ефикасността на инозитола при СПКЯ е идентична с ползите от метформиновата терапия по отношение на състоянията, съпътстващи това заболяване: понижена инсулинова чувствителност, отклонения в менструалния цикъл, повишен индекс на телесната маса, акне, хирзутизъм и др.

  Препоръки. Продуктът Doctor’s Formulas Inositol може да се приема самостоятелно с цел профилактика или да се комбинира с основното лечение. Относно съчетаването му с медикаментозната терапия, се консултирайте с Вашия специалист. 

  Съставки:

  В 1 табл.:

  Дн. доза:

  Инозитол

  1000 mg

  1000 mg

  Фолиева киселина

  200 µg

  200 µg

  Витамин В6

  1 mg

  1 mg

  Витамин В12

  0.4 mg

  0.4 mg

  Калциев фосфат, двуосновен дихидрат, микрокристална целулоза, малтодекстрин, утаен хидратиран силициев диоксид, растителен магнезиев стеарат, прежелатинизирано царевично нишесте.

  Подходящо за вегани и вегетарианци.

  Хранителна добавка, 60 таблетки.

   

  Приложение: Допринася за поддържане на нормален хормонален баланс, както и за нормалното функциониране на репродуктивната система при жените.

  Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1 таблетка веднъж дневно.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

  Годност и партида
  : Маркирани на опаковката.

  Производител: Doctor’s Formulas, In Touch Health Co LTD, Атина, Гърция