Навигация
Кошница

BIOVEA DMAE 100mg 90 капсули 90 Дози

BIOVEA DMAE 100mg 90 капсули 90 Дози
Очаква доставка
BIOVEA DMAE 100mg 90 капсули 90 Дози
  30,99 лв.
        Стимулира чувството за благополучие и релаксация.
        Бори се със загубата на памет поради стареене
        Поддържа паметта и способността за учене
        Стабилизира емоциите и увеличава енергията

  Какво е DMAE?

  DMAE (диметиламиноетанол) е антиоксидант и естествен амино алкохол, който се произвежда в малки количества от мозъка. DMAE може да се намери и в по-високи концентрации в аншоа и сардини. Известен предимно като предшественик на холин и ацетилхолин (химикали в мозъка, отговорни за нервните трансмисии и когнитивната функция), DMAE се използва най-вече за подобряване на паметта и фокуса, като същевременно стимулира нервната активност.

  Много изследователи смятат, че може да изпълнява функция против стареене, като увеличава способността на организма да произвежда ацетилхолин - дефицит, често свързан със загуба на паметта.

  Защо да приемате DMAE?

        Настроение: DMAE е асансьор за настроение, противодействащ на депресията и лошото настроение и повишаващ и подобряващ когнитивните функции като памет и концентрация. Лекарите, наблюдаващи пациентите на DMAE, съобщават, че са по-оптимистични и с по-голяма умствена острота. Тези, които редовно приемат DMAE, съобщават, че спят по-спокойно и са по-енергични, когато са будни.

        Здраве на мозъка: DMAE е полезен в много различни части на мозъка. От една страна, DMAE помага да се защитят клетъчните мембрани в мозъка.

        Грижа за кожата: Едно от най-обещаващите предимства на DMAE е, че чрез спиране на производството на арахидонова киселина, която може да доведе до бръчки и стареене на кожата, DMAE насърчава здравата кожа. Производството на арахидонова киселина може да бъде спряно чрез прием на добавка DMAE.

        Лентиго: Един от най-драматичните и добре документирани ефекти на DMAE е способността му да инхибира образуването на стареещ пигмент (липофусцин) - кафеникавият пигмент, който причинява „чернодробни петна“ (лентиго) на гърба на ръцете на много хора над 50 години на възраст. Смята се, че липофусцинът се образува от неефективния метаболизъм на мастните киселини и натрупването му в клетките е една от най-очевидните и редовно докладвани цитологични (клетъчни) промени с възрастта. Липофусцин се натрупва с възрастта във всички телесни тъкани - особено в сърцето, мускулите, бъбреците, нервите и мозъка. Въпреки че не са известни неблагоприятни ефекти, произтичащи от натрупването на липофусцин, той със сигурност не носи никаква полза, действайки като „вътреклетъчен боклук“.

  Кои научни изследвания дават доказателства в подкрепа на това?

  Неотдавнашно проучване в Германия оценява ефектите на DMAE при пациенти, страдащи от гранично емоционално разстройство и депресия, като се използва комбинация от ЕЕГ (електроенцефалограма) и психометрично тестване. Учените установиха, че използването на DMAE води до намалени тета и алфа1 вълни, характерни за повишена бдителност и внимание. Освен това субектите отчитат повишена активност и по-добро настроение. Авторите заключават, че DMAE предизвиква психофизиологично състояние на засилено благосъстояние, което се потвърждава от анализа на настроението и мозъчната електрическа активност.

  Вариант на DMAE се предлага на пазара като лекарства Deaner и Deanol. Многобройни проучвания показват, че тези лекарства помагат на хора с проблеми с ученето, разстройство с дефицит на вниманието (ADD) и проблеми с паметта и поведението. В едно проучване на д-р Бернард Римланд от Института за изследване на аутизма в Сан Диего се установи, че Deaner е почти два пъти по-ефективен при лечението на деца с ADD, отколкото широко използваното лекарство Ritalin, без странични ефекти.

  Колко трябва да се приема и има ли странични ефекти?

  DMAE не е токсичен и е безопасен за човешка употреба. Препоръчително е обаче винаги да се следват указанията на етикета. Приемането на твърде много DMAE може да доведе до безсъние, главоболие и мускулно напрежение. Лицата, страдащи от болест на Алцхаймер, депресия или други психиатрични състояния, трябва да се консултират с лекар преди да добавят DMAE.

  Начин на употреба: Приемайте по 1 капсула дневно или по препоръка на лекар.