Навигация
Кошница

Diet - Food Organic Spirulina Powder / Био спирулина на прах 200 гр.

Diet - Food Organic Spirulina Powder / Био спирулина на прах 200 гр.
Diet - Food Organic Spirulina Powder / Био спирулина на прах 200 гр.
  26,95 лв.
  Купи
  Спирулината е много богата на протеин /около 70%/, съдържа витамини В1,В2,В6,желязо,калций,антиоксиданти, есенциални мастни киселини. Благодарение на тези характеристики, спирулината подпомага имунната система, подпомага отслабването и прочистването на организма от токсини и тежки метали.

  Без добавени оцветители, пълнители, консерванти, регулатори.

  Разбъркайте 1 чаена лъжичка във вашия любим сок, шейк или мляко.

  Приемайте до 2-3 чаени лъжички на ден.

  След употреба затворете пакета и съхранявайте на сухо място далеч от достъпа на деца.

  Производител: PPHU MIPAMA SP.J. - Полша

  Плюс инфо: Съставът на спирулината е основно протеинов и се смила лесно. Съдържа минерали, витамини, есенциални мастни киселини (вкл. DHA, която е много ценна за вегани, тъй като почти не се съдържа в други растителни продукти) и антиоксиданти, които не съществуват като комбинация в нито една друга храна – животинска или растителна.

  Спирулината е богат източник на калий, съдържа и калций, хром, мед, желязо, магнезий, манган, фосфор, селен, натрий и цинк.

  В състава и има редица пигменти /хлорофил, ксантофил, бета-каротен и други/. Те, от една страна, имат висока антиоксидантна активност, а от друга – пряко имуностимулиращо действие.
  Спирулината помага при предотвратяване на гастроентерологични (стомашночревни) разстройства, като обогатява чревната флора (Лактобацилус и Бифидус). Позната е и с намаляването на риска от инфекция с Eschericha Coli и Canrdida Albicans.

  Благотворната чревна флора подобрява абсорбирането на храните, предпазва от запек и автоинтоксикация и е основа за стабилно здраве. Благодарение на мастните киселини, спомага за намаляване на холестерола. Съдържа антиоксидантни съставки, които изчистват високо реактивните свободни радикали, за които се счита, че водят до редица дегеративни отклонения и рак.

  Начин на употреба:

  Спирулината е суперхрана. Препоръчваме 1-3 чаена лъжичка по време на или след хранене. Най-добре е на закуска, като смути или с цитрусов прясно изцеден сок. Можете да приемате спирулина веднъж или два пъти на ден, повече – след взето мнение от специалист. Някои предпочитат да вземат един час преди основно хранене, за да задоволят апетита си. Ако спите леко, избягвайте спирулината вечер.

  Ако за първи път приемате спирулина, опитайте с малко количество. Например по една лъжичка за целия ден, за да я усетите, вкусите и установите как ви действа. Понякога настъпват очистителни процеси (възможно е да ходите по-често до тоалетна). Ако не обичате аромата на водорасли, а пък искате да пробвате, смесвайте ги с голямо количество ароматни шейкове, или пък намерете такава на таблетки с по-малки разфасовки.