Навигация
Кошница

Diareo Family / Диарео Фемили: спрете диарията по правилния начин!

Спрете диарията по правилния начин с Диарео Фемили: натурален продукт, който отговаря на най-високите очаквания на потребителите за едно съвременно решение против разстройство при деца и възрастни!

Подходящ за цялото семейство, той облекчава оплакванията и намалява продължителността на диарията, понижавайки опасността от по-нататъшна загуба на течности и електролити с минимален риск от странични ефекти.

Diareo Family овладява диарията благодарение на прецизно формулиран микс от растителни екстракти и цинков глюконат.

Гастроентеролозите са единодушни: не е достатъчно да спрете диарията, важно е как ще го направите. Ако решите да ги послушате, изберете Диарео Фемили!

 

Характеристики:

 • Подходящ за цялото семейство.
 • Приложим при остро и хронично разстройство при деца и възрастни, независимо от причината.
 • Облекчава симптомите, свързани с диария – болка, газове, колики и др.
 • Намалява честотата на изхождане, връща баланса и комфорта на храносмилателната система.
 • Значимо намалява продължителността на разстройството, редуцирайки риска от по-нататъшно обезводняване и загуба на електролити.
 • Има противовъзпалително, адстрингентно (запичащо) и антибактериално действие.
 • Абсорбира и извлича токсичните субстанции.
 • Минимален риск от нежелани ефекти: нежен към стомашно-чревния тракт, не предизвиква запек, не нарушава или блокира чревната моторика.
 • Натурален продукт с приятен ябълков вкус.
 • Достатъчен за 15 (при възрастни) до 30 дни (при деца).
 • Годен до 3 месеца след отваряне.
 • Без глутен, без лактоза, 100% веган.

 

Състав (в 10 мл):

 • Обикновена блатия или върболист (Lythrum salicaria): 100 мг
 • Коприва (Urtica dioica): 100 мг
 • Агримония (Agrimonia eupatoria): 50 мг
 • Ябълков пектин
 • Течен цинк под формата на цинков глюконат: 75 мг

 

Спомагателни вещества: фруктоза, калиев сорбат и натриев бензоат (консерванти), лимонена киселина (киселинен агент), ябълков аромат, ябълков пектин и смола от рожков (сгъстители).

 

Препоръчителна дозировка:

За най-бързо възстановяване и избягване на усложненията и задълбочаване на симптомите при диария и повръщане, е важно да започнете колкото се може по-рано симптоматичната терапия с Diareo Family, като нашата препоръка е да го използвате в комбинация с продукта за рехидратация Рехидрато Бимби по следната схема:


 

Деца от 3 до 6 години

Деца над 6 години и възрастни

Диарео Фемили

5 мл (1 ч.л) дневно

10 мл (2 ч.л.) дневно

Рехидрато Бимби

1 саше в 250 мл вода, 3 до 4 пъти дневно, на бавни глътки

1 саше в 250 мл вода, 6 до 8 пъти дневно, на бавни глътки.

 

Опаковка: 150 мл

 

Как да спрем разстройството при деца и възрастни по естествен начин?

Причините за диария при децата и възрастните могат да бъдат много и разнообразни: остри инфекции с бактерии и вируси, хранително отравяне, интоксикация, хранителна непоносимост, синдром на раздразненото дебело черво, хронично възпаление, прием на някои лекарства (напр. антибиотици, НСВП, антиациди), панкреасна недостатъчност, психични заболявания, прием на антибиотици, тумори и т.н.

За овладяване на състоянието е необходима точна диагноза и лечение на етиологичната причина. При всички положения обаче избягването на усложнения и задълбочаването на симптоматиката е възможно с подходящата симптоматична терапия, базирана на микс от натурални съставки с научно валидирана ефективност:

Обикновена блатия

Наричана още върболист или лисича опашка, тази билка се използва от векове в Европейската традиционна медицина, а по време на Първата световна война е била основно средство на германските войски за справяне с коремния тиф. Историческите данни сочат, че се е прилагала и при диария, хронично чревно възпаление, менструални оплаквания, а външно при кървящи венци, екзема, разширени вени и хемороиди.

Богата на саликарин, танини, пектин, смола и холин, тя има противовъзпалително, антибактериално и запичащо действие. Последният ефект, ключов за спирането на разстройството, се дължи се на танините и на гликозида саликарин, който има и антимикробно действие срещу редица патогени в червата.

Коприва

Копривата съдържа уникален коктейл от естери на кафеената киселина и флавоноиди, на който се дължи нейното противовъзпалително и имуномодулиращо действие, както и изразената ѝ антиротавирусна активност.

Ротавирусите са основната причина за тежко разстройство при деца по целия свят, а откриването на достъпни и щадящи антивирусни агенти, които ограничават ротавирусната инфекция, е ключово за контролиране на ротавирусната болест. Един експеримент на Knipping et al. от 2012 година установява, че екстрактът от коприва е сред най-потентните фитопрепарати срещу ротавируси.

Агримонията

е източник на дъбилни вещества, танини, катехини, проантоцианидини, галотанини и т.н. Богатото присъствие на дъбилни вещества осигурява значителен антидиариен ефект, антихелминтно и адстригентно действие. Наричана още лечебен камшик, тя е известна с противовъзпалителното и тонизиращо действие върху чернодробната функция. Растението се предписва и при синдром на раздразненото черво (СРЧ).

Ябълков пектин

Ферментацията на този сложен въглехидрат в дебелото черво води до получаване на късоверижни мастни киселини, временно понижава чревното рН. Този процес е отговорен за предотвратяване растежа на патогенните микроорганизми и извличане на токсини, присъстващи в червата, като същевременно запазва нормалната чревна флора.

Проучвания на El-Nakeeb и Yousef демонстрират висока чувствителност на грам-отрицателни бактерии към пектин, както и препятстване растежа на няколко вида дрожди, гъбички и грам-положителни бактерии. Тези ефекти могат да бъдат обяснени с пониженото pH.

Той е натурален хидрофилен колоид, което означава, че има свойството да задържа водата, като в резултат набъбва и образува желе. Той свързва водата много по-силно от целулозата например.

Пектинът има и защитен ефект върху чревната лигавица, а детоксикиращият му ефект е многократно изпитан и потвърден. Благодарение на голямата си повърхност в колоидни разтвори, пектинът е в състояние да абсорбира органични съединения, например токсини. Освен това, мономерната галактуронова киселина, получена от разграждането на пектина, свързва токсините и впоследствие ги елиминира.

Проучване на Becker et al. от 2006 година сред 255 деца с остра диария потвърждава благотворното влияние на пектина за съкращаване на протичането на болестта, облекчаване на свързаните симптоми и намаляване честотата на изхождане. Ябълковият пектин има приложение и при състояния, протичащи с повръщане, заради свойството си да сгъстява стомашното съдържимо и да регулира транзита.

Цинков глюконат

Глюконатите са соли на глюконовата киселина, чиито соли и естери са продукти на окислението на глюкозата и са широко застъпени в природата и продукти като плодовете, меда и виното. В медицината много минерали се въвеждат в организма под формата на глюконати.

Установено е, че допълнителният прием на цинк намалява продължителността и тежестта на остра или хронична диария. Даването на цинк като допълнителна терапия е ефективно при лечение на кърмачета и малки деца с ротавирусен ентерит и намалява честотата и тежестта на рецидивите на диарията за период от 3 месеца.

Един обширен анализ от 2008 година на Lukacik et al. открива, че пероралният прием на цинк е ефективен при остра и хронична диария, водейки до намалена честота на изхождане и намалена продължителност на диарията.

 

Предупреждения: Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките. Да не се превишава препоръчаната дневна доза! Хранителната добавка да не се използва като заместител на разнообразното хранене! Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца! Условия за съхранение: Да се съхранява на сухо място, защитено от светлина, при стайна температура. След отваряне консумирайте до 3 месеца.

 

Срок на трайност: Виж указания върху опаковката срок.

 

Производител: MASENZ DANYA GROUP SL Main office: Ptda. CASABLANCA № 03709 ESPAÑA Sales office: C/Narcis Monturiol № 08960 ESPAÑA

 

Дистрибутор: „Натурфарма България” ЕООД, гр. София, ул. Янко Софийски 21, тел:02/9633359 info@naturpharmabg.com